Denník N

Promotér koncertu Depeche Mode: Problémy spôsobilo najmä počasie a meškanie techniky

Foto – Martina Mlčúchová
Foto – Martina Mlčúchová

Po sobotňajšom vystúpení britskej skupiny sa veľa návštevníkov sťažovalo na slabý servis zo strany organizátorov. Čo sa vlastne stalo?

Pre väčšinu fanúšikov to bol najlepší z doterajších piatich koncertov Depeche Mode na Slovensku, no mnohí diváci kritizovali nedostatky v organizácii. Okrem spokojnosti s výkonom kapely tak zaplavili sociálne siete reakcie typu „Prepadák… Hanba… Zavreté stánky, špinavé WC – katastrofa… Občerstvenie na žetóny, ktoré sa o ôsmej minuli… Niekoľko úzkych východov zo štadióna, ktoré sa začali rozširovať až po 20 minútach, keď sa odchádzajúci ľudia naštvali…“

Požiadali sme o reakciu promotéra akcie – agentúru Vivien. Tu je celé jej oficiálne vysvetlenie:

„Napriek 22-hodinovému oneskoreniu príchodu kamiónov s technikou, spôsobenému výrazným zdržaním na srbských hraniciach, sa nám podarilo všetko pripraviť včas tak, aby Depeche Mode stáli na pódiu v plánovanom čase. Kapela sa v bezpečí dostala na pódium aj do zákulisia a späť do hotela.

Druhá vec je situácia, ktorá sa odohrávala mimo koncertu. Okrem priamej organizácie, technického zabezpečenia a starostlivosti o kapelu zabezpečovali servis externé firmy. Veríme, že urobili maximum pre to, aby zabezpečili pohodlie a bezpečnosť návštevníkov v priestoroch vyhradených na koncert. Kvôli zlým poveternostným podmienkam a z bezpečnostných dôvodov boli dva z piatich barov zavreté, LED obrazovky museli byť zavesené nižšie a viacero faktorov bolo negatívne ovplyvnených zlým počasím. Dlhé rady sa tvorili kvôli posunutiu otvorenia brán štadióna o hodinu, na čo sme však nemali dosah.

Veľmi nás mrzí negatívny zážitok niekoľkých desiatok fanúšikov, ktorí svoje pocity vyjadrili prostredníctvom sociálnych sietí. Na druhej strane nás teší radosť tisícov fanúšikov, z ktorých mnohí sa zhodli v tom, že tento koncert Depeche Mode v Bratislave bol najlepší. Rovnaké reakcie máme aj priamo od kapely, ktorá si koncert v Bratislave užila. Napokon, sám Dave Gahan na záver povedal, že sa určite do Bratislavy vrátia. Zo strany Depeche Mode prebehlo všetko v absolútnom poriadku a na profesionálnej úrovni. Sme radi, že na koncerte nedošlo k žiadnym zraneniam, hoci počasie bolo veľmi nepriaznivé.“

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Kultúra

Teraz najčítanejšie