Denník N

Politici o návrhu na rozpustenie ĽSNS: Pozor na klony, neurobme z nich martýrov

Foto N – Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Aj opoziční politici dôverujú generálnemu prokurátorovi, že návrhom na zrušenie Kotlebovej strany sleduje dobrú vec.

Anketa: Ako hodnotíte návrh na rozpustenie ĽSNS?

Martin Glváč,
podpredseda parlamentu a predseda klubu Smeru

O kotlebovcoch vieme svoje. Na prvé počutie je to v poriadku a dúfam, že generálny prokurátor bude úspešný. Musí to však mať aj pokračovanie – ako zabrániť, aby vznikali ďalšie takéto strany.

 

Lucia Žitňanská,
ministerka spravodlivosti za Most- Híd

Návrh generálneho prokurátora celkom určite vyvolá diskusiu. Či je jeho návrh vhodný, strategický, či kotlebovcom pomôže, alebo uškodí. Takejto diskusii sa nedá vyhnúť. Tento typ politických úvah však nemôže byť motívom na konania súdu a ani generálneho prokurátora. Súd v konečnom dôsledku musí rozhodnúť len na základe práva a takto to má v demokratickej spoločnosti byť. Keď raz nejaká právna úprava platí, tak sa má aj uplatňovať.

Ľubomír Galko,
podpredseda SaS

Rešpektujeme toto rozhodnutie. Je to dobré právo generálneho prokurátora to urobiť. Ak budú zákonné podmienky naplnené a strana rozpustená, mali by to všetci rešpektovať. Je to úplne v poriadku. Na to, aby som to mohol bližšie komentovať, by som sa s tým musel podrobnejšie oboznámiť, ale v danom prípade by sme mali mať dôveru v jeho rozhodnutie.

 

Igor Matovič,
líder OĽaNO

Obávam sa, že rušenie strán extrémistov nepomôže. Extrémizmus vykoreníme len vtedy, keď naši mocní prestanú kradnúť a budú konečne riešiť problémy obyčajných ľudí.

Boris Kollár,
predseda Sme rodina

Názor si urobím, až keď si prečítam správu na základe čoho. Môže byť problém, že vytvoria martýra a to môže mať fatálne následky.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Marian Kotleba

Slovensko

Teraz najčítanejšie