Denník N

Zahrajte si hru a lepšie pochopíte, ako funguje korupcia na úradoch

Denník N vydal slovenskú verziu online hry, ktorá má ľuďom priblížiť zákutia korupcie na miestnych samosprávach.

Korupcia je omnoho komplikovanejší problém, ako sa môže na prvý pohľad zdať. A ľudia, ktorí ju odmietnu, môžu čeliť mnohým problémom. To ukazuje online hra Dobrák, zloduch a účtovník, ktorú si už môžete zahrať aj v slovenčine.

Hru urobili novinári zo združenia Journalism++ a s ich súhlasom vychádza aj v slovenskej verzii.

V hre si môžete vyskúšať, aké to je byť v koži riaditeľa finančného odboru mesta. Valia sa na vás požiadavky zo všetkých strán a vy sa musíte správne rozhodovať. Každé vaše rozhodnutie má vplyv na hospodárenie mesta, ale aj na to, akú dôveru budete mať medzi politikmi a podnikateľmi – a teda aj na to, či si svoju pozíciu udržíte, budete vyhodený, alebo skončíte vo väzení.

Cieľom hry je pomôcť ľuďom lepšie sa vyznať v korupcii na miestnej úrovni. Aj takýmto spôsobom sa môžu dozvedieť o téme viac.

Slovenský preklad hry vznikol v réžii Denníka N a spolupracovali na ňom samotní čitatelia: Pepina Artimová, Beáta Beťko, Ivana Chatterjee-Bezecná, Jana Schäfferová, Martina Tomašovičová, Janka Zácsiková a Robert Zymberi. Touto cestou sa im chceme všetkým poďakovať za pomoc.

Vyskúšajte hru hneď teraz. Kedykoľvek ju môžete vypnúť a pokračovať, keď budete mať opäť čas.

Na vašu spätnú väzbu sa tešíme v diskusii pod článkom. Ak vás hra zaujme, budeme radi, ak ju odporučíte aj svojim priateľom.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko

Teraz najčítanejšie