Denník N

Fico ide do Prešova za organizátormi protikorupčného pochodu

Štyria organizátori Veľkého protikorupčného pochodu v Prešove
Štyria organizátori Veľkého protikorupčného pochodu v Prešove

Premiér sa ohlásil na besedu na gymnáziu, kde študujú všetci štyria organizátori prešovského protikorupčného pochodu, ktorý je naplánovaný na pondelok.

Vo štvrtok o 11.00 sa na Gymnáziu svätej Moniky v Prešove začne beseda premiéra Roberta Fica (Smer) so študentami. Práve v Prešove bude v pondelok pokračovať séria Veľkých protikorupčných pochodov a na besede s premiérom by sa mali zúčasťniť aj štyria organizátori podujatia, ktoré prebehne v treťom najväčšom meste na Slovensku.

Na cirkevnom gymnáziu tak v publiku bude aj Samuel Kolesár (18), Alexandra Karasová (17), Anna Čujová (18), Katarína Šarníková (19) a podľa informácií Denníka N boli práve títo študent dôvodom, prečo si predseda vlády na besedu vybral práve toto gymnázium.

Fico zvyčajne so stredoškolákmi diskutuje o Európskej únii, tentoraz tému debaty Úrad vlády vopred neoznámil.

„Som zvedavý, čoho sa bude týkať návšteva pána premiéra. Sme plní očakávania, ale môžem zaručene povedať, že nikto z nás nemá strach, skôr prirodzený rešpekt. Verím, že diskusia sa bude týkať korupcie,“ chystá sa na stretnutie Samuel Kolesár.

Bližšie informácie, o čom bude prednáška premiéra, zatiaľ študenti nedostali a tak ani nevedia, na čo sa majú pripraviť. „Na Raymanovom gymnáziu pred týždňom debatovali o Európskej únii, takže je to otvorené a zatiaľ nám neostáva nič len čakať,“ hovorí študent.

Organizátori pochodu pozývajú do Prešova

Pochod v Prešove sa uskutoční v pondelok o 17.00 na Námestí mieru. V rovnakom čase bude aj pochod v Žiline.

Predseda vlády sa k pochodom, ktoré prebehli v pondelok v Bratislave a v Košiciach, vyjadril v nasledujúci deň na Dňoch poľa v Dvoroch nad Žitavou. „Mňa to trápi veľmi, možno viac ako vás,“ tvrdil a zároveň spochybnil, že pochod organizujú študenti. Fico za tým vidí médiá. „My sme mali na 1. mája 10-tisíc ľudí bez podpory médií a to si nikto nevšimol. A tu si médiá urobia akciu a všetci sú z toho úúú, že veľká akcia,“ hovoril.

Na odchod Kaliňáka z funkcie nevidí premiér dôvod. „Robím obrovské množstvo aktivít proti korupcii,“ tvrdil premiér a myslí si, že mítingy boli politické.

Fico na poli reaguje na protesty študentov proti korupcii

Fico ešte pred pochodom hovoril, že si všimol slogan študentov: Nie je nám to jedno. „Dovoľte mi s plnou vážnosťou vyhlásiť, že ani mne to nie je jedno a nie je to jedno ani pánu policajnému prezidentovi, ani členom mojej vlády. Dokazujeme to nielen v politickej rovine, ale konkrétnymi krokmi v legislatíve a operatíve,” vyhlásil premiér.

Organizátor pochodu Dávid Straka mu potom odkázal, že ak to premiérovi nie je jedno, stretol by sa s nimi. Do nedele študentov nikto z Úradu vlády nekontaktoval.

Úrad vlády na otázky, či sa premiér plánuje v Prešove so študentmi rozprávať aj o korupcii, neodpovedal. Podľa ohlásenej účasti na Facebooku sa zatiaľ v tomto meste na protest hlási tisíc ľudí, tento údaj však treba vnímať len ako orientačný.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Protikorupčný pochod

Slovensko

Teraz najčítanejšie