Denník N

Prečo sú na webe Denníka N zamknuté aj články z Washington Postu?

Redakcia Denníka N preberá články z amerického denníka The Washington Post. Ako táto spolupráca funguje a prečo sú články zamknuté len pre predplatiteľov?

Okrem redakčného obsahu Denníka N a rýchleho spravodajstva Minúta po minúte chceme našim čitateľom sprostredkovať aj preklady textov zo zahraničia. Každý deň sa snažíme vybrať zo stoviek článkov také, ktoré by mohli byť pre našich čitateľov najzaujímavejšie.

Prečo sú aj preložené články zo zahraničnej tlače určené len pre predplatiteľov?

Samotný výber tých najzaujímavejších textov nie je jednoduchý a vyžaduje si veľa času a energie. Okrem toho, licenciu na prevzatie článku si kupujeme a platíme aj za preklad textu do slovenčiny. Náklady na preložený text teda nie sú zásadne nižšie ako na naše vlastné redakčné materiály.

Aj preto preložené texty z Washington Postu – prípadne z iných svetových médií – neposkytujeme čitateľom zadarmo, ale vnímame ich ako službu a obohatenie balíčka pre našich predplatiteľov.

Navyše ani články na webe Washington Postu nie sú úplne zadarmo. Pre relatívne nových a občasných návštevníkov sú odomknuté, pravidelní čitatelia však musia byť prihlásení a je od nich požadovaná aj platba. Redakcia teda len využíva iný model spoplatnenia svojho obsahu.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Teraz najčítanejšie