Denník N

Na Saganovo vyradenie naskočila aj SNS: Zjavne prekáža, že je Slovák, napísali na Facebooku

Šéfa parlamentu Andreja Danka znova dobieha kauza jeho plagiátu. Foto N – Tomáš Benedikovič
Šéfa parlamentu Andreja Danka znova dobieha kauza jeho plagiátu. Foto N – Tomáš Benedikovič

Slovenská národná strana venovala diskvalifikácii Petra Sagana na Tour de France rozhorčený status na Facebooku.

Petra Sagana diskvalifikovali z Tour de France pre kontakt s britským cyklistom Markom Cavendishom v záverečnom špurte štvrtej etapy. Rozhodcovia to oznámili dve hodiny po finiši po analýze videozáznamov.

Rozhodnutie vyvolalo búrku reakcií na slovenskom Facebooku, na ktorej sa neváhali zviezť ani politici. Rozhorčeným statusom reagovala Dankova Slovenská národná strana, ktorá rovno napísala, že Sagan je Slovák a to „prekáža mnohým konkurentom“.

„Škandalózne rozhodnutie komisie rozhodcov na najväčších profesionálnych cyklistických pretekoch!“ napísala si SNS na stranícky Facebook.

„Čudné rozhodnutia sa dejú v športovom svete, ktorý by mal byť férový. Zjavne tým, že Peter je Slovák a je fenomenálny cyklista, prekáža mnohým konkurentom. Je to facka svetovej cyklistike. Peter, pre nás si jednoducho najlepší a veríme, že pravda vyjde najavo!“

SNS sa cyklistike venuje v posledných týždňoch intenzívnejšie. V júni dostal ich stranícku Cenu Martina Rázusa cyklistický tréner Kamil Haťapka, ktorý bol za túto stranu v roku 1992 zvolený za poslanca Snemovne národov Federálneho zhromaždenia.

Predseda SNS Andrej Danko prišiel aj s nápadom vybudovať  národnú cyklotrasu, ktorá pospája obce a mestá. „Spĺňala by predpísané technologické parametre a umožňovala by na určitých úsekoch, kde to nie je možné inak, aj vyvlastňovať, aby sme eurofondy dostali aj do regiónov,“ vysvetľoval v Rádiu Expres.

Foto – TASR

Danko sa ako šéf parlamentu zastal začiatkom roka našich elitných zjazdových lyžiarok  Veroniky Velez-Zuzulovej a Petry Vlhovej v ich spore so Slovenskou lyžiarskou asociáciou a asociácii, ktorá dostáva peniaze od ministerstva školstva spravovaného SNS, sa vyhrážal zastavením štátnej podpory.

Politici SNS nie sú jediní, ktorí si robia body na neférovosti v oblasti športu. Koncom júna premiér Robert Fico napísal list predsedovi UEFA Aleksandrovi Čeferinovi, šéfovi európskeho futbalu, a vyzval ho, aby sa dodržiavali pravidlá fair-play.

List napísal po známom zápase medzi Nemeckom a Talianskom v boji o postup do semifinále ME do 21 rokov, v ktorom sa obe mužstvá najmä v závere zápasu už nesnažili dať gól, pretože pri víťazstve Talianov o gól postúpili do ďalších bojov.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Tour de France

Slovensko, Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie