Denník N

Juan Mata venuje jedno percento z platu na charitu, vyzýva ďalších hráčov, aby sa pridali

Foto - ap
Foto – ap

Španielsky futbalista chce športu niečo vrátiť za to, že sa vďaka nemu stal slávny a bohatý.

Stredopoliar Manchestru United Juan Mata sa rozhodol venovať jedno percento zo svojho platu na charitu. Španiel vyzval aj ďalších dobre zarábajúcich futbalových profesionálov, aby nasledovali jeho príklad.

Dvadsaťdeväťročný Mata v stĺpčeku na webe The Players‘ Tribune uviedol, že chce športu niečo vrátiť za to, že sa vďaka nemu stal slávny a bohatý.

„Oddnes venujem jedno percento zo svojho platu na konto Common Goal (spoločný cieľ), ktoré spravuje víťaz súťaže NGO streetfootballworld, teda spoločnosť, ktorá podporuje futbalové charity na celom svete. Je to malé gesto, ale keď sa spojíme viacerí, tak môžeme zmeniť svet,“ napísal Mata, ktorý v minulosti uviedol, že podľa neho súčasní futbalisti zarábajú priveľa. Ročne zarobí 7,8 milióna eur.

„Chcem vyzvať ďalších profesionálov, aby sme spoločne vytvorili futbalovú jedenástku Common Goal. Spoločne môžeme vytvoriť hnutie založené na spoločných hodnotách, ktoré sa môžu navždy stať neoddeliteľnou súčasťou celého futbalového priemyslu,“ dodal.

Futbalová jedenástka Common Goal by sa mala skladať z jedenástich hráčov, a každý z nich by venoval percento na charitu.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie