Denník N

Najväčšia lož vládnej koalície Roberta Fica

Zľava: Andrej Danko, Robert Fico, Béla Bugár. Foto – TASR
Zľava: Andrej Danko, Robert Fico, Béla Bugár. Foto – TASR

Vláda a koaliční poslanci hovoria, že niet inej alternatívy. Ale alternatíva ku kradnutiu existuje.

SNS a SMER sa obviňujú, kto kradne eurofondy viac, ale Béla Bugár sa nás snaží presviedčať, že nie je iná alternatíva.

Pamätáte sa na stratégiu Roberta Fica, ktorá mu fungovala počas celej Radičovej vlády? Ficovi sa vtedy úspešne podarilo nalepiť Radičovej vláde, ktorú tvorili 4 strany vrátane Mosta, nálepku „zlepenec“. Opakoval to dovtedy, kým tomu časť ľudí neuverila. Čo na tom, že v roku 2016 bol odkázaný na ešte horší zlepenec, z ktorého sa mu hneď po voľbách rozpadla Sieť a jeho súčasťou je aj nebezpečne nestabilný Andrej Danko?

Teraz sa spoločne s verným Bélom Bugárom Fico snaží ľuďom nahovoriť, že nie je alternatíva. Že čokoľvek táto koalícia urobí, rozkradne alebo pobabre, vlastne nevadí, pretože nie je alternatíva. Béla Bugár si túto pesničku osvojil a opakuje ju na každej tlačovej konferencii. Je to však veľmi nebezpečné aj pre morálku krajiny.

Pozrime sa na výsledky volieb. Voličov, ktorí si želali vládu Smeru, bolo len 28 %. Strana SAS získala 12 %, OĽaNO 11 %, teda spolu 23 % voličov, ktorí volili tieto dve strany aj preto, že razantne odmietli pokračovanie vlády so Smerom. Kotlebovci a Sme rodina (spolu viac ako 14 %) boli takisto protestom proti vláde Smeru a pochybujem, že voliči Mosta, Siete a KDH (spolu 17 %) volili tieto strany kvôli tomu, že raz budú tvoriť koalíciu so Smerom. Spolu teda 54 % voličov – viac ako 1,4 milióna ľudí na Slovensku – Smer vo vláde vyslovene nechce, veď keby ho chceli, dajú mu svoj hlas. Béla Bugár a Robert Fico pokladajú voličov asi za ovce, keď sa snažia ľudí na Slovensku presviedčať, že si nebudú vedieť vybrať alternatívu.

A teraz k ľuďom. V čom je obetavá Anna Verešová z nášho hnutia, ktorá sa posledných 25 rokov venuje zamestnanosti a sociálnym veciam, horšia alternatíva ako minister Richter? Alebo prečo by nebola od pána Richtera lepšou ministerkou odvážna Lucia Nicholsonová, ktorá sa nebojí riešiť aj nepopulárnu tému, akou je rómska problematika? V čom sú Miroslav Sopko z OĽaNO alebo Zuzana Zimenová, ktorí sa celý život venujú zlepšeniam v oblasti školstva, horšia alternatíva ako minister Plavčan? Alebo prečo by Edo Heger z OĽaNO, alebo napríklad Michal Truban, obaja so skúsenosťami s riadením úspešnej slovenskej firmy, neboli lepšími ministrami ako veľkoobchodník s drevom Žiga alebo minister Kažimír, ktorý sa preslávil úplne nezmyselným grafom v televíznej relácii?

A pokiaľ ide o deklarovanú vládu stability, vidíme, že vládna koalícia sa len hašterí a vnáša do spoločnosti zbytočné spory. Namiesto riešenia problémov Slovenska, ako zdravotníctvo alebo školstvo, sa SNS a SMER len dohadujú, kto kradne eurofondy viac, kto si viac uchmatne, kto aké miesta v štátnej správe obsadí. Podpredseda SNS sa to ani nehanbí vyhlásiť verejne. Namiesto riešenia problémov nás obťažujú konšpiráciami, že pána Hrnka (SNS) sledujú policajti od ministra vnútra Kaliňáka, že Robert Fico tajne spolupracuje so mnou, alebo že rektori najväčších slovenských univerzít sa spolčili proti SNS, aby jej škodili.

Najväčšia lož, ktorú sa vláda snaží nahovoriť obyvateľom Slovenska, je to, že bohapusté rozkrádanie a neschopnosť riadiť krajinu nemajú alternatívu. Ja však verím, že alternatíva tu je a ľudia si ju môžu vybrať, či už budú voľby o dva roky, alebo o dva mesiace.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Komentáre

Teraz najčítanejšie