Denník N

Kotlebu si u nás neželáme, odkazuje Lidl aj Tesco

Kotleba a jeho poslanci. Foto N – Tomáš Benedikovič
Kotleba a jeho poslanci. Foto N – Tomáš Benedikovič

Ľudová strana Naše Slovensko chce využiť parkoviská obchodných reťazcov ako miesta na stretnutia pre svojich prívržencov.

Predseda ĽSNS Marian Kotleba a jeho prívrženci sa chystajú v sobotu obísť autami stredoslovenské mestá. Kampaň s názvom „Jazda slušných ľudí proti asociálnym extrémistom“ sa začína v Banskej Bystrici, presunú sa cez južné mestá Lučenec a Rimavskú Sobotu a končia v Brezne.

„Keď to nepomôže, obsadíme aj Bratislavu,“ napísali na straníckom webe. Kotleba ešte stále oficiálne neoznámil, či bude opäť kandidovať v novembrových župných voľbách.

Na stretnutia v jednotlivých mestách chce Kotleba využívať aj parkoviská niektorých obchodných reťazcov. Tesco aj Lidl si však zneužívanie ich priestorov na politické akcie neželajú, informoval web omediach.com. Lidl kotlebovcov z parkovísk vykáže a Tesco požiada o asistenciu políciu.

ĽSNS chce obchádzať parkoviská. Foto N – Tomáš Benedikovič

Hovorca Lidlu Tomáš Bezák konštatoval, že ich spoločnosť je prísne apolitická a z princípu politické akcie nepovoľuje. „O akcii ĽSNS sme sa dozvedeli sprostredkovane, neoslovili nás a o žiadne povolenie nás nežiadali. Ak by sa pokúsili svoj zámer zrealizovať, budú z parkoviska vykázaní.“ Zdôvodnil to tým, že parkovisko pred Lidlom je súkromné a na akúkoľvek akciu by potrebovali povolenie, ktoré nemajú.

Tesco zaujalo ku kampani ĽSNS rovnaký postoj. Hovorca Martin Krajčovič tvrdí, že ich nikto nežiadal o využitie parkovísk na propagáciu politickej strany. Celú záležitosť ešte preveria, ale na stanovisku to nič nemení. Aj keby žiadosť dostali, nepovolili by ju, vyhlásil Krajčovič.

„Spoločnosť Tesco je zásadne proti akejkoľvek propagácii fašizmu alebo nacizmu, ktoré mali za následok milióny obetí… Keďže sa predstavitelia ĽSNS chcú podľa zverejnených informácií zhromaždiť aj na pozemkoch spoločnosti Tesco, tak požiadame Policajný zbor Slovenskej republiky, aby pomohol zabrániť tejto aktivite.“

Zastaviť sa plánujú kotlebovci v sobotu vo Zvolene, v Detve, Lučenci, Rimavskej Sobote, Hnúšti, Tisovci, Červenej Skale, Heľpe, Polomke a Brezne.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko

Teraz najčítanejšie