Denník N

Tomanová si platí reklamu na Facebooku, reaguje v nej na Galka. Vraj preto, aby spropagovala svoj úrad

Komisárka pre deti Viera Tomanová si platí na Facebooku reklamu, v ktorej reaguje na poslanca SaS Ľubomíra Galka.

Úrad komisára pre deti si platí na Facebooklu reklamu. „Ide o pilotnú prevádzku reklamnej kampane zameranú na Úrad komisára pre deti, lebo neustále rastie počet prípadov týraných detí hľadajúcich pomoc,“ vysvetľuje to komisárka pre deti Viera Tomanová.

„Často sa stáva, že dieťa nás nevedelo nájsť a tým došlo k nenávratnej škode na psychike dieťaťa, ktorej aj týmto spôsobom potrebujeme zabrániť,“ vysvetľuje Tomanová s tým, že za reklamu na Facebooku zatiaľ minula päť eur.

Príspevok, ktorého šírenie na sociálnej sieti úrad finančne podporil, nepropaguje činnosť úradu ani nevysvetľuje (deťom) ciele a úlohy. Príspevok je len politickou reakciou Tomanovej na opozičného poslanca Ľubomíra Galka (SaS). Komisárka totiž na Facebooku sponzoruje text s názvom: V. TOMANOVÁ sa ohradila voči výrokom Ľ. GALKA o Čistom dni.

Denník N poslal úradu komisárky otázky v stredu večer. Pýtal sa aj na to, či je správne, ak si z verejných peňazí platí reklamu, ktorá je len polemikou s opozičnými poslancami. Redakcia sa tiež pýtala, ako Tomanová vníma fakt, že platením tejto reklamy na Facebooku zvyšujete čítanosť webu, ktorý spoluvlastní firma blízka Slavii Capital.

Na otázky Tomanová zatiaľ neodpovedala. Viera Tomanová (1948) bola v prvej vláde Roberta Fica ministerkou práce (2006 – 2010), do roku 2016 potom bola poslankyňou za Smer. Za detskú komisárku ju zvolil parlament v decembri 2015, teda v čase, keď v ňom mal väčšinu Smer.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Viera Tomanová

Slovensko

Teraz najčítanejšie