Denník N

Čo treba zmeniť v Považskej Bystrici a okolí? Ján Glovičko: Viac aktívnych mladých ľudí (anketa)

Ján Glovičko. archív - J.G.
Ján Glovičko. archív – J.G.

Denník N Považská Bystrica sa opýtal najzaujímavejších ľudí z Považskej Bystrice a jej okolia na to, čo by sa malo v regióne zmeniť.

Ján Glovičko,
poradca ombudsmanky Márie Patakyovej pre médiá a komunikáciu:

„V našom regióne by som si prial viac aktívnych mladých ľudí a ich aktívnu účasť na správe vecí verejných, teda v regionálnej a miestnej politike. Ak by sa toto zmenilo, verím, že aj mesto Považská Bystrica by viac reflektovalo európske politiky a klimatické zmeny. Tie by sa mali podstatne rýchlejšie odrážať na správe mesta, napríklad pri kvalitnom separovaní odpadov alebo v tempe zavádzania ‚smart cities‘ prístupov, v ktorých je budúcnosť kvality života miestnych ľudí.

Osobne ma šokuje veľmi nízka pôrodnosť v meste, ktorá je na úrovni obdobia, keď mala Považská Bystrica o polovicu menej obyvateľov ako v súčasnosti. Vysvetľujem si to tak, že miestni politici nevytvorili podmienky na kvalitný život  mladých ľudí, ktorí náš región postupne opúšťajú. Riešenie vidím v ich zapojení sa do rozhodovaní o budúcnosti regiónu a v aktívnom zabojovaní za kvalitnejšiu správu vecí verejných v našom meste a regióne.“

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Považská Bystrica

Teraz najčítanejšie