Denník N

Danko pred koaličnou radou raňajkoval s Kemkom a Kordom, Fico sa refrešol v jazere (+ video)

Predseda parlamentu pozval herca Juraja Kemku a reportéra .týždňa Eugena Kordu na raňajky po tom, čo o ňom natočili ironické video.

 

„Musíš sa vyhýbať slovám toto a to, lebo ty tam automaticky dávaš m, tomtom, to je navigácia, to je nespisovné, nemôžeš povedať tomtom, lebo potom si z teba všetci robia srandu.“ Herec Juraj Kemka a novinár Eugen Korda natočili pred niekoľkými dňami ironické video, v ktorom Kemka radí predsedovi parlamentu Andrejovi Dankovi, aké chyby robí pri rozprávaní alebo v politike.

„Ty stojíš so založenými rukami, takto sa pozeráš na televízor a dozvieš sa od predsedu vlády, že ty si ten najnedôležitejší človek a ty sa to dozvieš takýmto debilným spôsobom?“ pýta sa Kemka obrazovky, na ktorej je Danko.

„Ďalšia vec, prečo s Gučíkom, prečo sa ty radíš s nejakým Gučíkom? Veď Gučík nehrá nič, ani ho nevidno. On ti možno poradil, počúvaj Andrej, ty bozkávaj výložky, a ty si to tak zle pochopil, že začneš bozkávať výložky? Veď aj Gučík si z teba robí dobrý deň, veď no!“

Kemka tiež Dankovi, ktorý má problém so spisovným rozprávaním, poradil, že keď niečo nevie povedať, nech si to napíše na papier. „Gučík vie, že sa nehovorí dneska, ale dnes. Ponúkam ti, Andrej, seba na také konzultácie, budem to robiť zadarmo, lebo to budem robiť z lásky k národu a k tebe,“ hovoril Kemka a Danka sa tiež pýtal, prečo mu prekáža, že ombudsmanka vyvesila dúhovú vlajku, ale keď bystrický župan Marian Kotleba vyvesil ruskú vlajku alebo čiernu proti NATO, tak bol ticho.

Po tom, čo .týždeň video zverejnil, poslal Danko Kordovi SMS správu. Novinár si myslel, že mu ide predseda parlamentu vynadať, ale Danko mu napísal, že sa mu video veľmi páčilo, pobavilo ho a oboch pozval na piatok ráno pred koaličnou radou k sebe na raňajky.

Čo znamená personálny refreš vlády, ktorý Danko avizoval vo štvrtok po rokovaní predsedníctva SNS, Danko Kordovi a Kemkovi nepovedal. „Nechcel nám to povedať. Dohodli sme sa, že ja budem vyslanec ľudu, a keď budem vidieť, že je nejaký problém, pôjdem za ním, oznámim mu to a on s tým niečo urobí,“ povedal Kemka.

Herec má v sobotu narodeniny, Danko mu daroval koňak. „Bavili sme sa aj o gemerskom nárečí a uznávam, že vo vypätých situáciách môže skĺznuť do svojho nárečia. Ja mu to odpúšťam, ale mal by na tom pracovať,“ hovorí Kemka.

Danko pred koaličnou radou na otázky novinárov neodpovedal, Fico na to, či vláda potrebuje personálny refreš, povedal: „Ja som sa už refrešol ráno v jazere, perfektné.“

Fico odkazuje Dankovi: Ja som sa už refrešol, v jazere. Autorka: Martina Koník

 

Vláda nepotrebuje refreš ani podľa predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára: „Ja si to nemyslím, to sa nedá tak, že oko za oko, zub za zub, to sme kde? Na Sicílii?“ spýtal sa Bugár.

Predseda Mosta na otázku, či bude po dnešnom dni v koalícii zmier, povedal: „Nepýtajte sa na to, čo nemám v rukách. Budeme sa snažiť vypočuť si názory pána Danka. Jednoznačne chceme dosiahnuť to, že už nebude odkazovanie cez médiá, a ak sa dohodneme, tak už sa nezopakuje situácia, ktorú tu máme dva, tri týždne.“
Bugár hovorí, že „ak by to takto pokračovalo ďalej, tak majú pravdu ministri, že takto sa pracovať nedá“.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Koaličná kríza

Slovensko

Teraz najčítanejšie