Denník N

Čo treba zmeniť v Považskej Bystrici a okolí? Marián Puček: Slabá infraštruktúra a malé ambície

Marián Puček. Foto - archív M.P.
Marián Puček. Foto – archív M.P.

Denník N Považská Bystrica sa opýtal zaujímavých ľudí z Považskej Bystrice a jej okolia na to, čo by sa malo v regióne zmeniť.

Marián Puček, poslanec mestského zastupiteľstva za SNP, Zakvášov a Hliny (kandidoval za Zmena zdola, Demokratická únia Slovenska, NOVA, Sloboda a Solidarita, OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti):

„Považskej Bystrici chýba väčšia ambícia: ako 13. najväčšie mesto na Slovensku, ktoré má tri volebné obdobia za sebou primátora z vládnej strany, by sa asi malo pochváliť inou úrovňou rozvoja infraštruktúry. Chýba kultúrny stánok, dlho sme boli bez kina, verejné osvetlenie je v úbohom stave, opakujú sa problémy s kosením, športoviská (športová hala, plaváreň, zimný štadión, tribúna futbalového štadióna…) sú na hranici havarijného stavu. A problémov je veľa.

Osobne som sklamaný aj z toho, že vedenie mesta nedokáže pracovať tímovo a nevie využiť potenciál celého poslaneckého zboru.

Na druhej strane sa situácia zlepšuje napríklad v kultúre – traja ľudia dokázali cez projekt Cooltajner dať nepriamy impulz pre rozvoj kultúrnej aktivity celého mesta.

Myslím, že toto je cesta aj v iných oblastiach, napríklad v športe. Len tam treba jednoducho manažérsky zasiahnuť a vyjasniť toky. Je zvláštne, keď organizácia s názvom ‚Mestské športové kluby‘ rieši kosenie či výber parkovného. Už dlho zaznamenávam reči o riešení tejto situácie, ale stále sú to iba reči.

Považská Bystrica má veľký potenciál, ale zároveň aj veľké rezervy v jeho využívaní. Tak si držme spoločne palce, aby sa to zlepšovalo. Pre dobro všetkých.“

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Považská Bystrica

Teraz najčítanejšie