Denník N

Čo treba zmeniť v Považskej Bystrici a okolí? Marián Mitaš: Slabá ponuka kultúry (anketa)

Marián Mitaš. Foto - archív M.M.
Marián Mitaš. Foto – archív M.M.

Denník N Považská Bystrica sa opýtal zaujímavých ľudí z Považskej Bystrice a jej okolia na to, čo by sa malo v regióne zmeniť.

Marián Mitaš, herec a moderátor, rodák z Považskej Bystrice:

„Neviem presne posúdiť, čo ľudí v meste trápi najviac. Určite nie všetci majú prácu, akú by chceli. Ani infraštruktúra a služby nie sú všade ideálne. Čo však vnímam z pozície pravidelného návštevníka mesta, je slabá až skutočne biedna ponuka kultúrnych a zábavných podujatí.

Špeciálne mladí ľudia nemajú na výber, počas večerov a nocí sa môžu zabávať akurát na komerčných diskotékach. Prial by som im väčší výber a kvalitu ponúkaných produkcií, či už hudobných, divadelných alebo výtvarných. Nejde len o zábavu, ale napríklad aj o angažované umenie, ktoré podporuje rozhľad, rozširuje obzory a posmeľuje k vytváraniu si vlastného názoru na nové zážitky a skutočnosti.

Nechcem krivdiť tým, ktorí sa o to snažia, určite sú aj jedinci, ktorí pre to robia veľa. Len mi chýba možno koncepcia zo strany mesta, koordinácia, propagácia a kontinuita.

Môže sa zdať, že to je nepodstatné a nie kľúčové, ale pre mladých je práve toto esenciou mesta. Bez tohto sa všetci nároční, perspektívni a šikovní budú obzerať po inom meste, kde budú žiť a tráviť čas.“

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Považská Bystrica

Teraz najčítanejšie