Denník N

Na svadbe šéfa hasičov lietal vrtuľník ministerstva vnútra, išlo vraj o dar

Hovorca ministerstva povedal, že let zaplatia zamestnanci ministerstva, ktorí ho darovali Alexandrovi Nejedlému.

Video: Vrtuľník ministerstva na svadbe
Zdroj: Nový Čas

Prezident Hasičského a záchranného zboru Alexander Nejedlý sa v piatok oženil. Za manželku si zobral dlhoročnú reportérku televízie Markíza Danicu Kleinovú. Nový Čas si na svadbe všimol vrtuľník letky ministerstva vnútra.

Čierny policajný vrtuľník Bell OM-BYD s logom ministerstva vnútra vyhadzoval podľa fotografie nad svadobčanmi cukríky, podobne ako aj na policajnom dni v Prešove pred niekoľkými dňami.

Ministerstvo vnútra tvrdí, že za let vrtuľníka zaplatia jeho zamestnanci, ktorí sa rozhodli, že takto obdarujú mladomanželov. „Išlo o dar zamestnancov ministerstva vnútra pre generála Hasičského a záchranného zboru Alexandra Nejedlého. Náklady spojené s 20-minútovým letom v hodnote 700 eur zaplatia zamestnanci ministerstva,“ povedal Denníku N hovorca Peter Lazarov.

Ženích Nejedlý hovorí, že darček ho prekvapil. „Neviem, od koho bol tento darček, naozaj. Bolo to pre mňa veľké prekvapenie, sú to všetko moji kolegovia, zhodou okolností mali dnes výcvik na rôznych vrtuľníkoch. Chceli priletieť, ale ja som im to zakázal. Je to partia, s ktorou robíme spolu viac ako 10 rokov, a som dojatý, že sa nám to podarilo,“ povedal pre Nový Čas Nejedlý, ktorého ľudia sa podľa zistení denníka naozaj nenachádzali na palube vrtuľníka.

Poslankyňa OĽaNO Veronika Remišová takýto darček kritizuje. „Používanie policajných vrtuľníkov na súkromných oslavách funkcionárov nie je v poriadku. Pochybujem, že by si podobnú službu mohli objednať obyčajní ľudia,“ povedala.

Na Nejedlého svadbe bola aj hovorkyňa premiéra Beatrice Szabóová a poslanec Smeru a mediálny poradca Roberta Fica Erik Tomáš, ktorý kedysi s Kleinovou pracoval v Markíze. Foto – Facebook Erika Tomáša

Ministerstvo zatiaľ na doplňujúcu otázku, či je služba prístupná pre každého občana alebo len pre zamestnancov ministerstva, neodpovedalo.

Minister vnútra Robert Kaliňák (Smer) pred niekoľkými mesiacmi kritizoval prezidenta Andreja Kisku za používanie štátnej letky na cestovanie na trase Bratislava – Poprad. Kaliňák hovoril, že prezident by mal lietať iba na služobné cesty, a nie domov do Popradu. Kiska odvtedy chodí domov autom.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko

Teraz najčítanejšie