Denník N

Ako Fico mení lož na pravdu a ako je normálne strieľať do vzduchu a trafiť dom

Strelecký arzenál strelca z Pohronskej Polhory. Foto – polícia
Strelecký arzenál strelca z Pohronskej Polhory. Foto – polícia
  • Polícia po siedmich rokoch odhalila vrahov Ernesta Valka. Motívom vraždy bola lúpež.
  • Hovorkyňa ministerstva obrany razantne vylúčila, že Oleg Havasi 5. októbra pri obede s ruským veľvyslancom hovoril o veľkých nákupoch. O týždeň neskôr ministerstvo obrany potvrdilo, že nákup gripenov už neprichádza do úvahy.
  • Advokát Radomír Bžán dostane odmenu najviac 17,6 milióna eur.
  • Na diskusii som sa raz podpredsedu hnutia opýtal, ako to myslia s tou optimalizáciou nepriateľov. Povedal, že nevie. Treba sa pýtať predsedu

Predsedu Slovenského hnutia obrody Róberta Šveca prekvapilo, že niektorí Slováci majú pôvod v Indii. Niektorí Američania majú zas pôvod na Slovensku, ale to Róberta Šveca neprekvapuje. Róbert Švec je známy najmä tým, že po prevzatí moci plánuje optimalizáciu počtu nepriateľov.

Marian Kotleba vhadzoval úvodné buly hokejového zápasu v Detve. Vedenie ligy sa od akejkoľvek propagácie politickej strany dištancovalo a viceprezident Detvy sa ospravedlnil za neúmyselné spájanie politiky a športu. Hokejisti vo Veľkom Krtíši požiadali Mariana Kotlebu o dotáciu 1500 eur a dostali ich zas len 1488.

No a premiér Fico povedal, že nie je v žiadnom spore s prezidentom Kiskom, a navrhol, aby prezident, tak ako on, zverejnil všetky zmluvy. No a to bol ukážkový príklad toho, že opakovaná lož sa stane pravdou. Robert Fico totiž v skutočnosti zverejnil málo, a aj to málo, čo zverejnil, musel zverejniť pre zákon Radičovej vlády.

Už len zistiť, koho by volila Zdena Studenková

Ústavný súd zrušil rozhodnutie, že Andrej Babiš bol neoprávnene vedený ako agent ŠtB. Andrej Babiš o týždeň vyhrá české parlamentné voľby, pravdepodobne s dvojnásobným ziskom ako ďalšia strana.

Ďalšia v prieskume je ČSSD, nasledujú komunisti. Do parlamentu sa dostane aj strana imigranta Tomia Okamuru, ktorý svoj program postavil na strachu z imigrantov, a piráti, ktorí sú jednoducho sexy.

Zemanovu Stranu práv občanov vedie do volieb František Ringo Čech, ktorý podpísal Antichartu, potom tvrdil, že ju nepodpísal, a keď mu ukázali fotografiu, na ktorej stojí s perom ruke nad papierom, povedal, že ju aj tak nepodpísal, aj keď to môže znieť neuveriteľne.

Neuveriteľne to naozaj znelo, ale ľudia tiež hovorili, že toto je legitimizácia klamstva v priamom prenose. Hovorili, že tvrdiť už naozaj možno čokoľvek, že aj klamať do očí sa smie. A iní ľudia hovorili, že presne tak sa predsa Andrej Babiš dostal na vrchol českej politiky.

Tak bolo v Česku, kde síce bolo jasné všetko, ale zároveň nebolo jasné nič. Polovica voličov totiž nebola rozhodnutá, koho bude voliť. Problém bol len v tom, že nikto nevedel, či to je dobré alebo zlé.

 

V Pohronskej Polhore traja muži strieľali zo samopalu na dom rómskej rodiny, potom však vysvetlili, že to všetko bola nehoda – do rómskej osady si prišli po sex, a keď ho nedostali, chceli obyvateľov aspoň vystrašiť.

No a krajský policajný riaditeľ o páchateľoch hovoril ako o chlapcoch, ktorí konali pod vplyvom alkoholu. Hovoril o nich ako o chlapcoch, ktorí chceli vystreliť do vzduchu, a samopal im skĺzol na dom. Ktorí len mali záujem o zábavu formou sexu.

Celé to pôsobilo dojmom mladíckej nerozvážnosti, ako milé pochybenie a frajerina. Páchatelia však žiadnymi chlapcami neboli: mali 23 až 27 rokov. Nebola to ani nerozvážnosť: pri prehliadke zaistili ďalšie zbrane, všetky držané nelegálne. A nebola to ani frajerina: páchatelia boli recidivisti.

A ich zástancovia hovorili, že žiaden rasový motív do úvahy neprichádza, ale ak by náhodou prichádzal, tak si to Rómovia zaslúžili. A priaznivci fašistov hovorili, že v žiadnom prípade nejde o priaznivcov fašistov, ale ak by náhodou šlo, tak konali správne.

Skrátka, nech sa to už stalo akokoľvek, na vine boli Rómovia.

Je totiž úplne normálne strieľať do vzduchu a trafiť dom po tom, čo vám bol odopretý sex s etnikom, ktoré navyše ešte aj považujeme za menejcenné. A tak si tu žijeme.

Tu je Andrej Danko na tento týždeň, radi ma môžete mať tu.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Teraz najčítanejšie