Denník N

Ferdinand Vavrík: Prioritou je nemocnica, hrad a prepojenie Lednických Rovní a Beluše (anketa k voľbám do VÚC)

Ferdinand Vavrík. Foto - ferdinandvavrik.sk
Ferdinand Vavrík. Foto – ferdinandvavrik.sk

Denník N Považská Bystrica kontaktoval všetkých kandidátov na predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja a spýtal sa ich, čo bude ich prioritou na poste župana a akú majú víziu pre Považskú Bystricu a okolie. V abecednom poradí zverejňujeme odpovede tých, ktorí sa do ankety zapojili.

Čo bude vašou prioritou, ak sa stanete predsedom Trenčianskeho samosprávneho kraja?

Mojou najhlavnejšou prioritou bude vyhľadávať ľudí s potenciálom a schopnosťami. Následne ich budem zapájať do rozvoja v jednotlivých oblastiach pod pôsobnosťou Trenčianskeho samosprávneho kraja. Chcem dať možnosť ľuďom rozvíjať sa na svojich pozíciách, aby neboli odkázaní na zakladanie rôznych iniciatív ako napríklad iniciatíva slovenských učiteľov a podobne. Inými slovami, chcem dať šancu tým, čo by ju normálne nemali, ak by nemali správne známosti.

Máte nejakú konkrétnu víziu týkajúcu sa Považskej Bystrice, Púchova a blízkeho okolia?

V rámci týchto dvoch okresov by som sa chcel v prvom rade zamerať na zvyšovanie kvality služieb v NsP Považská Bystrica. Tu chcem zabezpečiť základné potreby, ktoré si musia ľudia v prípade hospitalizácie na lôžkových oddeleniach nosiť z domu. Je nehoráznosť, aby si ľudia museli z domu nosiť ešte aj príbor.

Ďalej by som rád našiel vhodnú alternatívu pre prepojenie Lednických Rovní s Belušou. Minimálne cyklomost si táto lokalita vyžaduje, aby sa ľudia nemuseli brodiť cez Váh. Ďalej mám v pláne podporovať združenia venujúce sa opravám hradov v rámci Trenčianskeho kraja, takže budem vynakladať snahu aj na podporu združenia hradu Bystrica.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Považská Bystrica

Teraz najčítanejšie