Denník N

10 najlepších momentov z víkendového futbalu

Tim Howard predviedol jeden zo zákrokov roka, Charlie Adam strelil gól z polovice ihriska a Arsenal za 8 minút rozobral Liverpool. Víkendové zápasy priniesli množstvo skvelých momentov, vybrali sme desiatku najlepších.

(pozn: Môže trvať niekoľko sekúnd, kým sa vám gifká načítajú. Zvyšných 7 sa vám po kliknutí na odkazy otvorí v novom okne.)

 

1. Tim Howard

Je to moment ako z futbalového filmu a bezpochyby jeden z najkrajších v sezóne – najmä keď sa naň pozeráte zo spomaleného záberu. Graziano Pelle zo Southamptonu sa na päťke dostáva k centru a loptu posiela lobom za Tima Howarda, ibeže ten sa ešte načiahne a strelu zázračne vyťahuje na bránkovej čiare. Americký brankár už nie je žiadny mladík – má 36 rokov – no stále predvádza skvelý pohyb a reflexy.

Nezobrazuje sa vám gifko? Pozrite si ho tu.

 

2. Charlie Adam

Streliť gól z polovice ihriska je niečo, čo sa vám podarí nanajvýš raz za život. Charliemu Adamovi to vyšlo proti lídrovi Premier League, na jeho ihrisku a proti jednému z najlepších brankárov sveta Thibautovi Courtoisovi. Záložník Stoke v tej chvíli stál zhruba 55 metrov od bránky Chelsea.

Nezobrazuje sa vám gifko? Pozrite si ho tu.

 

3. Manuel Neuer

Beží už 88. minúta, Dortmund sa proti Bayernu snaží o vyrovnanie a získava priamy kop z výbornej pozície 20 metrov od brány. Marco Reus ho kopne výborne, prekonáva múr a lopta smeruje do rohu. No brankár Manuel Neuer ho nielenže zastaví tesne pred čiarou, ale dokonca ani nevyráža. Skvelý zákrok.

Nezobrazuje sa vám gifko? Pozrite si ho tu.

 

4. Hector Bellerín

Arsenal dal Liverpoolu 4 krásne góly. Ten prvý strelil iba 20-ročný obranca Hector Bellerin a odštartoval ním osemminútovku, počas ktorej domáci skórovali trikrát. V druhom polčase to už také slávne nebolo, mladík zapríčinil penaltu a mohol byť rád, že nedostal druhú žltú kartu. Pozrite si gól.

 

5. Wayne Rooney

Trvalo to trištvrte sezóny, ale zdá sa, že Louisovi van Gaalovi to konečne klaplo a Man Utd začal hrať futbal. Proti Aston Ville vyslal 20 striel, mal 10 rohov a 76-percentné držanie lopty. Najkrajší moment? Rooneyho zakončenie na 2:1. Pozrite si gól.

 

6. Mauricio Pinilla

Je to jeden najkrajších gólov sezóny v talianskej Serii A. Čiľan Mauricio Pinilla prekonal brankára krásnymi nožničkami, no jeho Atalanta doma prehrala s Turínom 1:2 a Pinilla sa v samom závere nechal vylúčiť. Pozrite si gól.

 

7. Alexis Sanchez

Alexisa Sancheza musíte mať radi, aj keď nefandíte Arsenalu. V druhej polovici sezóny už nežiari tak ako v prvej, ale proti Liverpoolu strelil ďalší krásny gól spoza šestnástky. Pozrite si gól tutu.

 

8. Bobby Zamora

Kým boj o najlepšiu štvorku v Premier League sa zdá byť rozhodnutý, súboje o záchranu budú ešte zaujímavé. Dôležité víťazstvo si cez víkend pripísal aj predposledný Queens Park Rangers, ktorý vyhral vonku nad WBA 4:1. Jeden z gólov strelil veterán Bobby Zamora: v šprinte, z uhla a tiesnený súperom poslal loptu lobom do vzdialenejšieho rohu brány. Pozrite si gól.

 

9. Jermain Defoe

Sunderland nepatrí práve k tímom, ktoré by ste chceli sledovať v sobotu poobede. V predchádzajúcich 8 zápasoch strelil presne 0, 0, 1, 0, 0, 0, 0 a 1 gól a v celej Premier League je iba jeden tím s horším útokom. Ani v derby proti Newcastlu to neboli strelecké preteky, ale jediný presný zásah zápasu to viac ako vynahradil. Strelil ho volejom Jermain Defoe. Pozrite si gól.

 

10. Young Boys Bern

Švajčiarsky klub Young Boys Bern mal za stavu 1:0 a v 90. minúte výbornú príležitosť definitívne rozhodnúť zápas s Vaduzom. Jeho 5 hráčov sa v protiútoku rútilo na 1 obrancu, no skončilo sa to katastrofálnou prihrávkou a veľmi zlou strelou.  Pozrite si akciu.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie