Denník N

Má takmer 50 a hrá v hardcorovej kapele. Mike Patton z Faith No More stále prekvapuje

Foto - DeadCrossOfficial
Foto – DeadCrossOfficial

Americký spevák sa objavil novom projekte Dead Cross a v žiadnom prípade to nie je trápna póza.

Keď pred dvomi rokmi v Bratislave koncertovali Faith No More, rozprával som sa s bubeníkom Mikom Bordinom. Pre mňa to bol jeden z najvýznamnejších rozhovorov, pre slávneho bubeníka, ktorý okrem iných roky hrával aj s Ozzym Osbournom, jedno z mnohých a rutinných posedení s novinárom. Keď sa však rozrozprával o tvorbe ich albumového návratu po dlhých rokoch neexistencie Faith No More s názvom Sol Invictus a špeciálne o úlohe ich speváka Mika Pattona, znel úprimne vzrušene.

„Mike je vizionár,“ zdôraznil. Kapela pre svojho nepredvídateľného frontmana pripravila 25 pesničiek, on si vybral 10, nahral ich a bol z toho výsledný album. Podľa Bordina za tým netreba nič hľadať, išlo to takto jednoducho.

Takáto situácia, zdá sa, Pattonovu kariéru rámcuje. Keď v roku 1988 ako dvadsaťročný nastúpil do už rozbehnutých Faith No More, dostal po inštrumentálnej stránke hotový album, do ktorého za dva týždne napísal texty a potom ich šiel rovno nahrávať. Vykľul sa z toho mimoriadne úspešný album The Real Thing.

Naposledy sa tento scenár zopakoval nedávno, keď sa spevák pridal do superskupiny

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hudba

Kultúra

Teraz najčítanejšie