Denník N

Ocenený hokejbalový brankár popri športe pracuje v miestnych stavebninách

Foto - archív
Foto – archív

Brankár považskobystrických hokejbalistov Peter Buliš je vo vynikajúcej forme, v októbrových dueloch inkasoval priemerne iba 1,0 gólu a vyhlásili ho za hráča mesiaca.

Považskobystrickým hokejbalistom z klubu HBK PROTEF Považská Bystrica sa úvod sezóny vydaril, momentálne sú prvý raz v klubovej histórii na prvej priečke extraligovej tabuľky. Vyhrali sedem zápasov po sebe a dostali v nich iba šesť gólov – a všetky v októbrových zápasoch.

Ak by sa ich brankárovi Bulišovi do osobnej bilancie rátal aj duel z konca septembra, v ktorom zaznamenal čisté konto, mal by iba 0,85 inkasovaného gólu na zápas.

„Ocenenie ma veľmi milo prekvapilo, ale musím podotknúť, že je to hlavne zásluha celého tímu, všetkých mojich spoluhráčov a manažéra Martina Koleka, ktorý nám vytvára naozaj parádne podmienky. Ja sa snažím chalanom pomôcť najviac, ako to ide,“ povedal Buliš.

Foto – archív P. B.

Prví v tabuľke

„Na každý zápas sa poctivo pripravujeme. Plníme to, čo si pred ním povieme. Všetky naše doterajšie zápasy boli vyrovnané, ale aj vďaka našej bojovnosti sa priklonili na našu stranu a dokázali sme ich vyhrať. Musím spomenúť aj trénera HK95 Juraja Firita, ktorý mi pomáha s prípravou na zápasy.“

I vďaka skvelej forme Buliša sa Považská Bystrica na začiatku ročníka ocitla na vrchole tabuľky a môže reálne pomýšľať na celkové víťazstvo v extralige: „Tak je to veľký úspech, ale musíme stále hrať tak, ako hráme, hlavne s pokorou. Stále nás čaká pätnásť zápasov a liga je nesmierne vyrovnaná, každý môže vyhrať s každým.“

Manažér klubu Martin Kolek v rozhovore pre povazska24 povedal, že Buliš má reprezentačnú fazónu. „Ak by boli túto sezónu majstrovská sveta a on by na nich chýbal, potom neverím na spravodlivosť,“ dodal.

Buliš však skromne odpovedá: „Myslím si, že k otázke reprezentácie sa netreba vyjadrovať. Je to až o rok a môže sa toho veľmi veľa zmeniť. Rád by som zostal nohami na zemi a pracoval tak tvrdo ako doteraz.“

Foto – archív P. B.

Pracuje v stavebninách

Najskôr hral hokej, ku ktorému ho priviedli rodičia. Odmalička nastupoval za Považskú Bystricu, neskôr v Žiline a krátko v Martine. „K hokejbalu som sa dostal cez Martina Melicherčika, ktorý sa výborne pozná s mojím tatom a chcel zistiť, či som po ňom, lebo on bol tiež brankár,“ smeje sa.

Za svoj najväčší úspech považuje zisk titulu majstra sveta do 20 rokov. „Mojím najväčším snom je získať pre Považskú Bystricu extraligový titul a zahrať si v reprezentačnom drese.“

„Keďže hokejbal je amatérsky šport, popri ňom pracujem v stavebninách Sadro. Zamestnal ma tam a veľmi mi vychádza v ústrety môj šéf Rudo Migila, takže hokejbal stíham. Chcel by som aj poďakovať svojej rodine, ktorá ma veľmi podporuje, takisto priateľke Aďke a všetkým ľuďom, ktorí nám v tejto sezóne drukujú,“ dodal.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Považská Bystrica

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie