Denník N

Keď sa Lunter rozhodoval, či bude kandidovať, veľkú úlohu zohral Handzuš

Foto N – Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Hokejový majster sveta tvrdí, že Ján Lunter je čestný a charakterný človek.

Michal Handzuš sa často vyjadruje k politike a zohral aj veľkú manažérsku úlohu pri bojkote hokejovej reprezentácie. Napriek tomu stále platí, že neuvažuje, že by sa sám stal politikom.

Očakávali ste, že Ján Lunter sa stane banskobystrickým županom?

Ťažko povedať, raz som si myslel, že áno, inokedy naopak. Najdôležitejšia bola volebná účasť a ako budú ľudia vidieť dôležitosť týchto volieb.

Aká je to správa pre banskobystrický kraj, pre Slovensko?

Je to pozitívne. Hlavne preto, že ľudia videli, že je to dôležité. Videli niekoho, kto poskytol zmysluplný program a zmysluplný plán a postavili sa zaňho. Je to veľmi pozitívne, teším sa.

Ste profesionálny hokejista. Ako ste sa ocitli po boku Jána Luntera?

Vždy som sledoval politiku. Ešte keď sa pán Lunter rozhodoval, či bude kandidovať, pozval ma na stretnutie. Chvíľu som sa s ním rozprával, prezentoval mi svoje názory. Keď som ho spoznal a zistil, aký je človek a aký ma charakter, rozhodol som sa, že ho budem podporovať.

Lunter ešte pred voľbami hovoril, že váš názor mal veľký vplyv na jeho rozhodnutie. Viete o tom?

Áno, povedal mi to. Dúfam, že ma teraz nepreklína. (smiech) Názorov druhých mal určite veľa a nakoniec sa určite rozhodol sám. Ťažko povedať, ako som tomu pomohol ja.

Tvrdíte, že ste ochotný podporovať dobré veci, ale nechcete vstúpiť do politiky. Stále to platí?

Áno. Každý by mal pracovať v oblasti, v ktorej je dobrý. Celý život hrám hokej, najradšej by som v ňom zostal a robil veci, ktoré mu môžu pomôcť, tam môžem byť najefektívnejší. Nikdy však nehovor nikdy. Ale teraz to nechcem ani to neplánujem.

Nechceli by ste Lunterovi radiť na župe v oblasti športu?

Nemyslím si. Momentálne mám dosť svojich problémov, ktoré idem riešiť. Musím ísť na operáciu a dať sa dokopy zdravotne, to bude teraz najhlavnejšie. Potom sa uvidí.

Čo vás najviac zaujalo na Lunterovom programe?

Viacero vecí, veľmi zaujímavá je napríklad integrovaná doprava. Kraju môže veľmi pomôcť. Tiež sú veľmi zaujímavé regionálne pulty, podpora výrobcov je veľmi dôležitá. Náš kraj je veľmi rozmanitý, je tu veľa výrobcov, ktorí nevyrábajú také objemy, aby sa dostali do reťazcov. Keby ich župa podporila, mohli by byť životaschopní.

Je pre vás Lunter zárukou, že kraj sa zmení?

Áno, inak by som ho nepodporoval. Je to čestný a charakterný človek, ktorý myslí na druhých, a jeho charakter bol to najdôležitejšie, keď som sa rozhodoval, či ho podporím.

Michal Handzuš v rozhovore pre Denník N:

Nezávislosť médií na Slovensku nebola od roku 1989 nikdy vo väčšom ohrození, ako je teraz. Ak nás chcete podporiť nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom. Vopred ďakujeme🤞

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Banská Bystrica

Župné voľby 2017

Slovensko

Teraz najčítanejšie