Denník N

Mládežník z Kolesíkových lístočkov nemá magistra, tak je námestník

Ján Hrubý v roku 2014 kandidoval za Smer do europarlamentu, ale neuspel. Foto Smer
Ján Hrubý v roku 2014 kandidoval za Smer do europarlamentu, ale neuspel. Foto Smer

Iuventa má nového riaditeľa. Generálny sekretár mládežníkov Smeru Ján Hrubý už nie je poverený riaditeľ, ale zástupca riaditeľa. Funkcie si s novým šéfom vymenili.

Generálny sekretár mládežníckej organizácie Smeru Ján Hrubý už nie je povereným riaditeľom Slovenského inštitútu mládeže Iuventa. Stal sa z neho zástupca, za ktorého si ho vybral víťaz konkurzu na tento post Rastislav Pavlík.

Hrubý sa konkurzu vypísaného ministerstvom školstva nezúčastnil. Denník N ešte pred jeho konaním upozornil, že kritériá sú v ňom nastavené tak, že na účasť stačí mať len titul bakalára a nie magistra či inžiniera, a tak mohli byť „našité“ práve na bakalára Hrubého.

Iuventa má 110 zamestnancov a okrem nehnuteľností v centre Bratislavy s obrovskou hodnotou spravuje rozpočet vyšší než päť miliónov eur. Ide hlavne o eurofondy.

Hrubý je neúspešný kandidát Smeru do europarlamentu a neúspešný kandidát poslanca Andreja Kolesíka na člena správnej rady Ústavu pamäti národa. Poslanci Smeru ho nezvolili ani napriek tomu, že im Kolesík v parlamente rozdával na lístočkoch jeho meno.

Vo svojej bakalárskej práci napísal, že „za smrťou generála Štefánika stáli Beneš a prezident Masaryk“ a že Štefánikovo lietadlo zostrelili na základe ich súhlasu.

„Rastislav Pavlík si pána Hrubého vybral za zástupcu sám a ponechal ho v úrade z dôvodu kontinuity výkonu agendy a plnenia naliehavých pracovných úloh,“ reagovalo ministerstvo školstva.

Pavlík tvrdí, že  Hrubého si vybral pre jeho manažérske zručnosti a zodpovedné plnenie úloh a na pozíciu zástupcu nie je nevyhnutné ukončené vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa. Hrubý na otázky Denníka N neodpísal.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko

Teraz najčítanejšie