Denník N

Ako 17. november zamorili komunisti

Andrej Danko exceloval v Moskve a v televízii excelovali bývalí komunisti. Na pozadí 17. novembra SNS pripravovala miliónovú zakázku.

  • Slovenskom sa šírila správa, že sa Slovenskom šíri radioaktívny mrak. Že je neškodný, to sa už do správy nezmestilo.
  • Muž na Záhorí pre istotu napadol švédskeho pútnika, ktorý nebol utečencom, ale mohol ním byť.
  • Poslanec fašistov v Banskej Bystrici Miroslav Suja sa vzdal mandátu, ktorý mu mal čoskoro vypršať. Povrávalo sa, že to urobil preto, aby ho dosluhujúci župan Kotleba stihol vymenovať za riaditeľa ciest a on mohol po pár dňoch vo funkcii získať zlatý padák.
Poslanec Suja, zdroj centrum.sk

Smer podľa premiéra Fica v župných voľbách zvíťazil, čo bolo jasné aj z toho, že všetci podpredsedovia strany alebo len Marek Maďarič ponúkli abdikáciu. Premiér Fico povedal, že majú naďalej jeho dôveru, ale to nebolo to, na čo sa podpredsedovia pýtali. Minister Richter, o ktorom sa hovorilo, že má odstúpiť, povedal, že možno odstúpi, ak však odstúpi, bude to výlučne jeho rozhodnutie. Z čoho bolo jasné, že to jeho rozhodnutie nebude.

Aby sa o tom nehovorilo, premiér Fico vyhlásil, že prezident Kiska by mal zaplatiť za svoje cesty lietadlom, pričom úplne zabudol, že o cesty lietadlom prezidenta požiadal minister Kaliňák. O ministrovi Kaliňákovi sa tiež hovorilo, že by mohol odstúpiť, a presne to požadovali podpredsedovia strany, ktorí sami odstúpili alebo neodstúpili.

No a do toho všetkého sa zamotal poslanec Blaha, ktorý napísal, že vďaka 17. novembru prosperuje len niekoľko stoviek Slovákov, on však žiadneho z nich nepozná. Čo bolo zvláštne, lebo je poslancom za Smer. Aby potvrdil, že slobodu a demokraciu majú len niektorí, poslal pozdrav spred rodného domu Karla Marxa, ktorý mohol navštíviť práve vďaka 17. novembru.

Zdravica poslanca Blahu.

Prezident Kiska, predseda parlamentu Danko a premiér Fico pred niekoľkými týždňami vydali spoločné vyhlásenie o euroatlantickej orientácii Slovenska a tak Andrej Kiska rozprával v Bruseli. Andrej Danko v tom istom čase rozprával v ruskom parlamente.

Chcel povedať, že mier a stabilitu nemožno budovať bez spolupráce so svetovými veľmocami, a namiesto toho povedal, že mier a stabilitu nemožno budovať so svetovými veľmocami. Našťastie si to nikto nevšimol, lebo ho nikto nepočúval.

Tiež povedal, že žiaden človek, ktorý neovláda aspoň jeden slovanský jazyk, nie je plne vzdelaný. Čo si o tom mysleli Nemci s Britmi, sme sa nedozvedeli, ale na Slovensku sa ľudia pýtali, či Andrej Danko ovláda aspoň slovenčinu.

Aby potvrdil euroatlantickú orientáciu, Andrej Danko bol v ruskom parlamente na pozvanie jeho predsedu, ktorý je na sankčnom zozname Európskej únie. Hovoril o slovanstve a všeslovanskej vzájomnosti a Béla Bugár ho pri tom počúval a robil si fotky.

Aby toho nebolo málo, na výročie revolúcie v televízii vystúpili bývalý komunista, dnes Smerák Miroslav Číž a bývalý komunista, dnes národniar Anton Hrnko. A Anton Hrnko povedal, že komunistický systém síce bol zločinný, ale aspoň sme mali hodnoty.

No a aby to celé uzavrel, pri príležitosti 17. novembra položil vence spolu s fašistickou poslankyňou Grausovou a vyštudovaným politrukom z ministerstva obrany Hoľkom. Skrátka, 17. november, deň boja proti komunizmu, zamorili komunisti.

Andrej Danko looking at things. Zdroj: Instagram

Ako sme spomínali, Andrej Kiska vystúpil v Bruseli a Andrej Danko v Moskve a vláda schválila modernizáciu armády za vyše miliardu eur, ktorú týždeň predtým zamietla. To všetko v ten istý deň.

V pozadí modernizácie mnohí videli vyštudovaného politruka Hoľka, ktorý kládol vence – to však len dovtedy, kým nevyšlo najavo, že majiteľom továrne v Krupine, v ktorej sa má modernizovať, je český zubár.

Mnohým to pripomenulo nástenkový tender a mnohí hovorili, že práve toto by mal byť problém. Realisti však hovorili, že modernizácia armády nikoho nezaujíma, nikto jej nerozumie a nikto ju nestíha sledovať, optimisti hovorili, že ešte existuje šanca, že to všetko nedopadne tak zle, ako sa zdá. Viktor Černomyrdin, bývalý ruský premiér, však už v 90. rokoch povedal okrídlenú vetu:

Mysleli sme, že to dopadne dobre, ale dopadlo to ako vždy.

Tu je Andrej Danko na tento týždeň, páčiť sa vám môžem tu.

Nezávislosť médií na Slovensku nebola od roku 1989 nikdy vo väčšom ohrození, ako je teraz. Ak nás chcete podporiť nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom. Vopred ďakujeme🤞

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Komentáre

Teraz najčítanejšie