Denník N

Ďatelinka v Oktagone prehral s Rakúšanom Kisićom, odklepal v prvej minúte: Bál som sa vážneho zranenia, koleno ma ešte trochu bolí

Milan Ďatelinka. Foto N – Lukáš Vráblik
Milan Ďatelinka. Foto N – Lukáš Vráblik

Minulý týždeň Milan Ďatelinka (21) bojoval v Oktagone proti Rakúšanovi Markovi Kisićovi, musel sa však vzdať hneď na začiatku.

Bojovník MMA Milan Ďatelinka z Považskej Bystrice opäť vystúpil na Oktagone, v jednom z predzápasov pred finálovým stretnutím však prehral s Rakúšanom Markom Kisićom. Kisić nastúpil do zápasu veľmi aktívne, hneď na začiatku dokázal Ďatelinku nepríjemne kopnúť.

„Už som zažil aj v predchádzajúcich zápasoch, že na mňa súper takto vyletel, ale jednoducho v každom zápase je to trochu inak. Niekedy si to dokážeš postrážiť, niekedy nie. Je to o situácii. Ja som to však prespal a, bohužiaľ, doplatil som na to,“ hovorí Ďatelinka.

Ďatelinka najskôr Kisićovi dokázal odolávať, trafil ho aj do hlavy nepríjemným high kickom. „Ten headkick zo zápasu so súperom asi ani nepohol a napriek tomu si myslím, že bol dobre a tvrdo kopnutý. Bohužiaľ, súper bol tvrdý a veľmi silný a tentoraz som naňho nestačil. Raz lovíš a niekedy musíš byť aj lovený. Zobral som si z tohto zápasu neskutočne veľa. Odteraz, keď viem, aké je to byť lovený, verím, že to budem ja, kto bude v ďalšom zápase loviť,“ napísal Ďatelinka na svojom Instagrame.

Bojovníci sa po necelej minúte zápasu ocitli na zemi, kde Ďatelinka musel pre bolesti odklepať. „V nemocnici som kvôli tomu nebol. V zápase to nebolí, len je to hnusná a nepríjemná páka. Stačí, že o pol sekundy neskôr odklepeš a môžeš byť mimo celý rok kvôli zraneniu. Bál som sa, aby to nebolo niečo vážne. Mal som však len rozkopanú nohu a koleno ma trošku pobolieva, ale už je to v pohode, každým dňom lepšie a lepšie.“

Zápas Ďatelinku s Kisićom:

Ďatelinka vo veľkom rozhovore v auguste hovoril, že po tom, ako na jar zmaturoval a skončil so školou, si bude musieť nájsť sponzorov alebo prácu, pri ktorej by sa mohol venovať tréningu. Popritom poskytoval aj individuálne tréningy.

„Je to všetko v štádiu riešenia. Ale určite budem pracovať a zároveň určite pokračovať v zápasení, takže zlatá stredná cesta,“ vysvetľuje.

Vrcholom Oktagonu, organizovaného v bratislavskej HANT Aréne, boli posledné dva zápasy. Attila Végh, rodák z Dunajskej Stredy, v najsledovanejšom predzápase večera porazil skúseného 40-ročného Američana Travisa Fultona s viac ako tristo zápasmi.

Vo finálovom dueli reality show OKTAGON – Výzva 2 zvíťazil Samuel Pirát Krištofič nad Radom Úškrtom.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Považská Bystrica

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie