Denník N

Bratislavský podchod Trnavské mýto do marca čiastočne uzavrú, k dvom vstupom povedú náhradné trasy

Trnavské mýto z okna autora križovatky a podchodu. Foto – N
Trnavské mýto z okna autora križovatky a podchodu. Foto – N

Počas rekonštrukcie podchodu na Trnavskom mýte budú zatvorené 2 zo 7 vstupov do podzemia, obmedzenia by sa mali skončiť v marci.

Podchod na bratislavskom Trnavskom mýte od decembra až do marca čiastočne uzavrú. Z dôvodu rekonštrukcie bude obmedzený vstup do podzemia z vchodov pri tržnici a nástupišti električiek v smere do Ružinova. Zvyšných päť z celkovo siedmich vstupov zostane otvorených.

K tržnici pôjde dlhá obchádzka

Pred tržnicu sa ľudia dostanú dlhšou obchádzkou cez vchod pri Istropolise a následne krížom po priechode cez Šancovú. K zatvorenému vchodu na nástupište električky do Ružinova sa cestujúci dostanú jednoduchšie z vedľajšieho nástupištia v smere na Zlaté piesky.

Mesto tvrdí, že obmedzenia sú potrebné pre bezpečnosť chodcov aj robotníkov. V okolí podchodu budú navigačné tabule ukazovať obchádzkové trasy.

Zdroj – bratislavský magistrát

Podchod zaplnia prevádzky

Podchod má byť dokončený budúce leto, aktuálne prebieha búranie toaliet a technických priestorov s odstraňovaním obkladov a dlažby.

Podchod opravuje spolu s mestom developer Immocap Group, ktorý ho dostane do prenájmu na 15 rokov s opciou na ďalších päť rokov. Do roky chátrajúceho podchodu investuje Immocap 2,5 milióna eur, mesto dá na rekonštrukciu 1,2 milióna eur.

Vymenia všetky eskalátory a pribudnú výťahy na bezbariérovú prepravu. V podchode budú kamery a nepretržitá strážna služba.

Podchod sa zároveň zmení na menšie nákupné centrum, veľkú časť priestoru zaberú obchody a reštaurácie, ktoré obmedzia pohyb peších.

Immocap Group postavil aj blízke obchodné centrum Central, ktoré už predal. Tento rok však od odborárov kúpil Istropolis. Developer sľubuje, že nový projekt bude zabezpečovať podobnú funkciu ako doteraz, teda mix kultúry, konferencií a iných podujatí. Či ho zbúra alebo iba prerobí, zatiaľ nehovorí.

Plán prevádzok v podchode. Zdroj – trnavskemyto.sk

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Developeri v Bratislave

Slovensko

Teraz najčítanejšie