Denník N

Tender podľa SNS, svätý boj podľa Mariána Kuffu

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube

Kotlebovci kradnú a národniari tendrujú. Jediná nádej je, že to ešte stále môže dopadnúť dobre.

  • Bývalý poslanec za Smer Anton Martvoň povedal, že Marek Maďarič chce kandidovať na prezidenta. Anton Martvoň v župných voľbách strašil Oravu imigrantmi a prehral.
  • Premiér Robert Fico odpracoval nočnú zmenu v továrni.
  • Prebehla kontrola tendrov na ministerstve vnútra, ktorá odhalila vážne pochybenia. Podľa ministerstva ide o banality.
Tu je fotografia Antona Martvoňa (Zdroj: Nový Čas)

Internetom sa šírila plamenná kázeň Mariána Kuffu. Slovensko v nej označil za pevnosť, pred ktorej bránami stojí trójsky kôň gender ideológie vo forme Istanbulského dohovoru. Istanbulský dohovor sa netýkal gender ideológie, ale práv žien.

Marián Kuffa povedal, že mu za túto kázeň môže hroziť väzenie alebo dokonca smrť. Tiež však povedal, že všetkých, ktorí v tomto boji padnú, čaká posmrtná odmena, čím sa nijako neodlišoval od radikálnych kazateľov v iných náboženstvách.

Video sa šírilo najmä po fašistických stránkach a keby bol Marián Kuffa fašistom, jeho reči by považovali za konšpirácie. Marián Kuffa bol však kňazom, a o to to bolo horšie.

Zatiaľ sa stalo len to, že pod videom zakázali diskusiu. Práva žien naďalej nikoho príliš nezaujímali.

„Statočný starec bol spojkou jedného z oddielov bojujúcich za slobodu Novoruska. Susedia a priatelia ho poznali ako Michalyča, spolubojovníci podľa volacieho znaku Charlie. Dnes sa dostal do rúk banderovcov. Pred popravou mu na čelo nakreslili svastiku. Nezabudneme, neodpustíme!“ napísal ruský senátor Igor Morozov. Charles Manson zomrel nedávno.

Premiér Fico pred časom zrušil možnosť prednostne sa objednať u lekára, lebo ľudia si majú byť rovní. Teraz tú možnosť opäť zaviedol, len za viac peňazí, a ešte to aj nazval reformou. Čakalo sa, kedy z vlastnej vôle odstúpi minister Richter.

Presne ako sa pred týždňom hovorilo, fašistický poslanec Suja sa v Banskej Bystrici vzdal poslaneckého mandátu, o ktorý aj tak prišiel, aby sa mohol stať krajským šéfom ciest a dostať zlatý padák hneď po tom, ako ho nový župan odvolá.

Fašisti tiež rozpredávali župný majetok, lenže medzičasom zistili, že vnuk prezidenta Kisku má americké občianstvo, lebo sa v Spojených štátoch narodil. To bol neklamný znak toho, že sa prezident chystá utiecť do Spojených štátov, čiže Kotleba mohol naďalej nerušene kradnúť.

Martina Šimkovičová, ktorá prišla o prácu v Markíze kvôli šíreniu hoaxov, ich šírenie pripísala laktačnej psychóze, ktorou mala trpieť po pôrode. Zároveň však povedala, že by to urobila znova, čo bolo logické, lebo práve vďaka šíreniu hoaxov sa dostala do parlamentu. A hoci už laktačnou psychózou netrpela, hoaxy šírila naďalej, takže hovorila pravdu.

A tu je fotografia Jána Slotu.

Igor Matovič sa chcel stať lídrom opozície, čiže ohlásil tieňovú vládu, aby predbehol Richarda Sulíka, ktorý ho do politiky dostal. Tiež ohlásil spoluprácu s SMK, ktorá nepotešila nikoho okrem neho a SMK.

SMK bola štedro sponzorovaná vládou Viktora Orbána. Tá zas strašila migračnou vlnou Rohingov, preto jej minister zahraničných vecí na návšteve Barmy vyhlásil, že verí, že tamojšia vláda situáciu zvládne. Tamojšia vláda však tvrdila, že žiadni Rohingovia neexistujú.

Andrej Danko hovoril, že v Rusku videl mercedesy a sankcie teda nefungujú. Tiež povedal, že nie je historik, a preto si nedovolí posudzovať anexiu Krymu, hoci sa anexia Krymu neodohrala v histórii.

To všetko vyhovovalo Richardovi Sulíkovi, ktorý sa aspoň mohol vysmievať Andrejovi Dankovi a jeho deklarácii o euroatlantickom smerovaní Slovenska a celá táto diskusia vyhovovala najmä SNS. Ďalej sa totiž za nesmierne peniaze chystala modernizácia armády.

Vyšlo napríklad najavo, že deň po tom, čo ministerstvo obrany získalo poverenie na rokovanie o rôznych možnostiach nákupu, jeho úradníci už podpisovali prvé dokumenty s fínskou firmou. Ministerstvo to potom pol roka tajilo a ďalej hovorilo, že prieskum prebieha.

V relácii O 5 minút 12 Andrej Danko tiež vysvetlil, že lobisti pri nákupe obrnených vozidiel požadujú transparentný tender, ale ministerstvo obrany ich lobistickému tlaku odoláva, žiadny tender robiť nebude a zabráni tak presadeniu ich lobistických záujmov. Logicky.

Okrem pražského zubára, Fínov a zatajovania sa v celom príbehu objavil už aj príbuzný vplyvného člena SNS, takže sa pomaly dalo tušiť, kam to smeruje. No a Ľubomír Galko povedal, že napriek tomu to ešte stále môže dopadnúť dobre.

Ešte stále to môže dopadnúť dobre.

Tu je Andrej Danko na tento týždeň, radi ma môžete mať tu.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Istanbulský dohovor

Komentáre, Slovensko

Teraz najčítanejšie