Denník N

Čaká nás lepší dôchodok?

Počet sporiteľov v III. pilieri aj ich majetok v dôchodkových fondoch v tomto roku rekordne rástli.

Vedeli ste, že už viac ako 770 tisíc ľudí myslí na svoju budúcnosť a sporí si v III. pilieri? Čoraz viac ľudí si uvedomuje nevyhnutnosť vlastného sporenia na dôchodok. Už sa nemôžeme spoliehať len na štát. Vďaka rastúcemu počtu dôchodcov o niekoľko rokov nebudú štátne dôchodky postačovať na slušný život.

Sporenie v III. pilieri je aj vďaka daňovým úľavám a príspevkom od zamestnávateľa veľmi atraktívne. Navyše, aj tento rok sa majetok v dôchodkových fondoch vďaka pozitívnemu vývoju na finančných trhoch výrazne zhodnotil. Výkonnosti dynamických doplnkových dôchodkových fondov sa od začiatku roka k 31.10.2017 pohybujú od 9 % až po 11 %.

Tieto čísla vyzerajú ešte lepšie v porovnaní s nízkymi úrokmi na termínovaných vkladoch. Sporiť v dôchodkových fondoch sa oplatí aj vzhľadom na dlhú dobu sporenia, vďaka ktorej sa nemusíte až tak obávať výkyvov na finančných trhoch a môžete tak dosahovať vyššie výnosy.

Koncepcia Comfort life fondov od DDS Tatra banky  je výnimočná svojou jednoduchosťou, pretože je postavená na sporení v jednom fonde od začiatku sporenia až po jeho koniec. Na začiatku si jednoducho vyberiete fond podľa roku vášho narodenia. Správne vybraný fond Comfort life sa v prvých rokoch sporenia zameria na maximálne zhodnotenie vašich úspor. Následne, pred vašim odchodom do dôchodku, začne postupne automaticky presúvať zhodnotené úspory do stabilnejších aktív s nízkym rizikom a tým ich bude v správnom čase chrániť pred negatívnym vplyvom finančných trhov. Vy už nemusíte myslieť na to, aby ste prispôsobovali nastavenie dôchodkového sporenia svojmu aktuálnemu veku.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Dnes na dennike.sk

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie