Sagan nezrazil Cavendisha úmyselne, uznala cyklistická únia pred Športovým arbitrážnym súdom

UCI nepriamo uznala svoje chybné rozhodnutie. Obhajuje sa tým, že rozhodcovia pri rozhodovaní nevideli video, ktoré dokazuje Saganovu nevinu.

Peter Sagan a Medzinárodná cyklistická únia UCI sa zhodli, že jeho zrážka s Markom Cavendishom bola nešťastná a neúmyselná udalosť. Uviedol to Športový arbitrážny súd, ktorý sa mal v utorok zaoberať odvolaním Sagana proti vylúčeniu z Tour.

Trojnásobného majstra sveta vylúčili z Tour de France 2017 po štvrtej etape, čím stratil šancu bojovať o šiesty zelený dres v rade.

Cyklistická únia tak nepriamo priznala, že pri diskvalifikácii Sagana spravila chybu, v správe však neuvádza, či sa Sagan dočká kompenzácie alebo ospravedlnenia.

Video zo záveru 4. etapy

Rozhodlo video, ktoré rozhodcovia predtým nevideli

Sagan a jeho tím BORA – hansgrohe sa bezprostredne po diskvalifikácii proti rozhodnutiu odvolali, ale Športový arbitrážny súd odvolanie v júli zamietol. Následne však mali všetky zainteresované strany priestor na poskytnutie dôkazov, ku ktorým sa mal súd vyjadriť tento utorok.

Po zvážení predložených materiálov vrátane videozáznamov, ktoré neboli k dispozícii v čase, keď porota Sagana vylúčila, sa obe strany zhodli na tom, že išlo o nešťastnú a neúmyselnú udalosť vyplývajúcu z pretekov a že komisári UCI sa rozhodli na základe

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Dennika N.

Sme závislí len od vás! Predplaťte si nás

Peter Sagan

Dnes na DenníkN.sk

Najčítanejšie

| |