Denník N

Strach a panika na úrade vlády

Aktualizované 20. 12. o 10.52: V ľuďoch silnie túžba po spravodlivej odplate voči korupčným politikom.

Autor je podpredsedom SaS

Nová taktika smeráckych útokov na prezidenta i niektorých opozičných predstaviteľov ma nijako neprekvapuje. Osobitne v nej vynikajú dvaja politickí zombíci, Robert Fico a Robert Kaliňák. Zúfalí ľudia totiž robia zúfalé činy. A ak sa k zúfalstvu pridá denne sa zvyšujúci strach z budúcnosti, dokonca obava z možnej straty slobody, výsledkom je to, čo obaja páni predvádzajú.

Odkedy som v politike, po Slovensku veľa cestujem a diskutujem s ľuďmi. Zatiaľ čo v minulosti som počúval od ľudí na nás v opozícii apely typu: „Zabezpečte, aby sme mali prácu“, „Zlepšite podnikateľské prostredie“, „Len keby sa nám tie deti vracali zo zahraničia naspäť“ a podobne, dnes je to úplne iné. Chcú a žiadajú, „aby sme tých gaunerov pozatvárali“.

V ľuďoch našej vlasti silnie túžba po spravodlivej odplate voči korupčným politikom. Inými slovami, aby nečestní a skompromitovaní korupční politici niesli nielen morálne odsúdenie, ale aj trestnoprávnu zodpovednosť.

Nepochybujme o tom, že v strane Smer-SD s ich starostlivo a často meranými náladami obyvateľstva v prieskumoch o tejto požiadavke občanov dobre vedia. Navyše o tom, že dvaja Robertovia – jeden obyvateľ Bašternákovho bytu a druhý Bašternákov obchodný partner – sú dokonalými predstaviteľmi všetkého zhnitého a skorumpovaného na Slovensku, dnes nepochybuje nikto. Takže je jasné, že aj spomínaná viera a túžba ľudí na Slovensku po represii a spravodlivosti sa týkajú prednostne nich.

Zároveň sa množia príklady v Európe, ako sa má naložiť so skorumpovanými politikmi. V Rumunsku, Česku, ale aj balkánskych krajinách orgány činné v trestnom konaní dosahujú výsledky, pri ktorých sa naši dvaja Robertovia musia strhávať zo sna. Preto je pochopiteľná ich panika, vzrastajúca s každým dňom, ukrajujúcim čas k najbližším parlamentným voľbám. Vo voľbách do VÚC im ľudia vyprášili kožuch, avšak ešte bez priamych trestnoprávnych konzekvencií; táto možnosť príde až po najbližších parlamentných voľbách. Bude stačiť jeden nekompromisný generálny prokurátor, jeden čestný minister vnútra a jeden odvážny policajný prezident. Je veľmi pravdepodobné, že sa takí traja ľudia raz určite nájdu.

Na záver pre úplnosť a z úcty k čitateľom, keďže hlavne zbabelý samodiskutujúci Robert Fico si pravidelne v televíznych a rozhlasových „diskusiách“ alebo na straníckych snemoch berie do svojich nehodných úst aj moje meno v súvislosti s odpočúvaním novinárov, kamionistu a kdekoho iného, dodávam, že jeho obvinenia sú nezmysly. Celá vec je z hľadiska môjho (ne)zapojenia do nasadzovania ITP v rokoch 2010-2011 už dávno vyšetrená. Bolo preverené, potvrdené a dokázané, že som nevydal ani jediný príkaz alebo pokyn na nasadenie ITP, ako aj to, že odpočúvanie novinárov v roku 2011, za ktoré ma vtedy nespravodlivo pomaly upálili na hranici, bolo legálne. Moje meno bolo očistené a obyvateľ Bašternákovho bytu o tom veľmi dobre vie. Viac informácií je tu, tutu.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Komentáre

Teraz najčítanejšie