Denník N

Fico o Širokom: Keby som ho chránil, tak nepoviem, že ho majú zatvoriť

Robert Fico s Jurajom Širokým počas rekonštrukcie zimného štadióna. Foto – TASR
Robert Fico s Jurajom Širokým počas rekonštrukcie zimného štadióna. Foto – TASR

Generálny prokurátor hovorí, že premiér ho neúkoluje, a jeho výrok nechce komentovať. V kauze Váhostav konali podľa Čižnára sami od seba.

„Jasne som povedal: keby som mal niekoho chrániť, tak nepoviem, že Generálna prokuratúra ho má zatvoriť.“ Premiér Robert Fico takto odpovedal v Slovenskom rozhlase na otázku, či má bližší vzťah s podnikateľom a vlastníkom Váhostavu Jurajom Širokým, o ktorom sa hovorí, že kedysi prispel na štart Smeru.

Fico Denníku N nevysvetlil, či úkoluje Generálnu prokuratúru, koho má zatvoriť a koho nie, s týmto denníkom nekomunikuje.

Čižnár však rozhovor s Ficom na tému Váhostav odmietol. „Generálna prokuratúra začala vo veci reštrukturalizácie Váhostavu-SK konať sama, ex offo na základe medializovaných informácií,“ povedala jeho hovorkyňa Andrea Predajňová.

„Ak sú v konkrétnej veci splnené podmienky na začatie konania, generálny prokurátor nekonzultuje s nikým okrem svojich podriadených, ako sa má v konkrétnej veci konať.“ Predajňová dodala, že Čižnár „nemá vo zvyku komentovať výroky ktoréhokoľvek politika, pokiaľ sa netýkajú činnosti prokuratúry ako takej“.

Polícia začala pre reštrukturalizáciu Váhostavu trestné stíhanie vo veci poškodzovania veriteľa. Nad prípadom vykonáva dozor Úrad špeciálnej prokuratúry.

O vzťahoch so Širokým ešte Fico povedal: „Máme normálne – tak ako sa dnes stretávam pravidelne s pánom Sotákom, ako sa stretávam s Oszkárom Világim, ako sa stretávam s ďalšími a ďalšími podnikateľmi, s Rusinovcami z Matadoru, s pánom, čo má Inchebu. Stretávam sa s podnikateľmi, ale, viete, to je také najlepšie, opľuť niekoho, veď si ty tie sliny už poutieraj.“

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Kauza Váhostav

Slovensko

Teraz najčítanejšie