Denník N

Vyšiel časopis o mladých ľuďoch, ktorí niečo dokázali, neboja sa a majú sen

V najnovšom N magazíne prinášame príbehy ľudí, ktorí ešte nemajú 35 rokov a pritom už stihli urobiť veľa.

Najnovšie vydanie N magazínu o mladých a úspešných Slovákoch vyšlo v pondelok 8. januára 2018. Nájdete ho v novinových stánkoch na celom Slovensku a členovia Klubu N ho dostanú bezplatne poštou.

Sú ešte len na začiatku, ale už teraz sú to ľudia, ktorí majú príbeh. Taký, pri ktorom si spokojne hovoríte, že je to dobré. A ak aj trochu závidíte, iba preto, že dokázali naozaj niečo výnimočné. Sú mladí a úspešní.

Zostava, ktorú sme dali dokopy v tomto časopise, však nie je ako z príručky pre manažérov alebo mladých drakov biznisu. Ich úspech sa nedá merať peniazmi ani slávou. Sú inšpiratívni a to je ich najväčšia sila.

Veď posúďte. Chalan, ktorý začal natáčať, ako sa hrá na počítači, a dnes jeho videá sledujú takmer dva milióny ľudí. Gogo je dnes pre mladých väčšou hviezdou ako ktokoľvek z televízie. Nádejné je, že má na veci zdravý názor a vie ho aj zrozumiteľne posunúť ďalej.

Vedkyňa, ktorá sa pripravuje na let na Mars. Astronóm z NASA. Majiteľ najväčšieho internetového kníhkupectva, ktorý začínal ešte na strednej škole stránkou s referátmi a keď sa stal milionárom, zostal pri knihách.

Odborník na robotiku, ktorý pracoval na vývoji samojazdiacich áut. Manažér, ktorý zachraňuje aerolinky. Ale aj učiteľka. Síce nie obyčajná, lebo robila v Nepále aj Londýne, a teraz učí učiteľov, aby to deti v škole bavilo.

Poradkyňa prezidenta Kisku a vedľa nej chalan, ktorý je po nehode na vozíku a nevzdal sa, rapuje, zabáva ľudí a dáva nádej aj tým, ktorí ju stratili.

Dizajnéri, ktorí okrem krásy hľadajú aj materiál, čo nebude ničiť prírodu, alebo lyžiari, ktorí robia jedinečné lyže, také, ktoré vám prirastú k telu.

Jedenásť príbehov ľudí, ktorí ešte nemajú 35 rokov a pritom už stihli urobiť veľa.

Moja mama mi hovorí, že to je to najlepšie, čo robíme v novinách: ukazujeme aj ľudí, ktorí niečo dokázali, ktorí sa neboja a majú sen. Také deti by chceli všetci.

Príjemné čítanie.

Matúš Kostolný,
šéfredaktor

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Kultúra, Slovensko

Teraz najčítanejšie