Denník N

Kotlebovi Maďari

Je mimoriadne zvláštne keď slovenského nacionalistu podporujú príslušníci národnostnej menšiny. Naviac, ak sú z menšiny, ktorá bola donedávna jedným z hlavných terčov slovenských nacionalistov. A ešte zvláštnejšie je, ak jeden z nich je zároveň fanúšikom komunizmu a druhý priamej demokracie a maďarského šovinistického hnutia 64 žúp.

Na prvého z nich som natrafil u podpredsedu Komunistickej strany Jalala Sulejmana. Má profil Kristian Orsos a ako profilovku starý znak Československej socialistickej republiky s Husákovou živánskou pod Kriváňom namiesto oficiálneho slovenského štátneho znaku.

Nijako sa netají svojou náklonnosťou ku komunizmu. „… mam taky pocit ze KSS a Lsns sa v mnohom zhoduje! Nech boch da a bi tí takzvany Špinavý Komunisti nie prevracači kabatov zobrali do ruk tutu krajinu ! a urobily tu poriadok stou zapredanou sionistickou zlodejskou užernickou bandou ! Zlatí KOMUNISTI ak mam pravdu povedat! toto co je teraz nebolo ani v najhlbšom totáši ! Musim sa hanbit za našu Vladu! Ak bi bolo na mne tak tu bandu dam popravit! bez mihnutia oka !“

Na priamu otázku či naozaj podporuje a volí Kotlebu odpovedal bez váhania: „…Inak medzi nami som Maďar! A podporujem Kotlebu! To je čo!

Na zahriatie si dajme zopár Kristianových nostalgických obrázkov.

Pridajme dva zdieľané z produkcie neoboľševikov zo VZDOR – strana práce. Na prvom je kubánsky terorista Che Guevara, na druhom kórejský diktátor a kat vlastného národa: „Súdruh Kim Čong Il, jedinečný vlastenec.

A ešte dva vkusné a internacionálne.

Z ľavého okraja sa presuňme plynule hneď vedľa, celkom vpravo. Začnime tak všeobecne. Nostalgickou spomienkou na staré, zlaté časy keď viali tie správne vlajky, na pálenie vlajky EÚ a pozdravom „Na stráž!

A potom prejdime k strane, ktorej Kristian Orsos fandí.

Keď sme sa zoznámili s Orsosovými láskami, predstavme si aj jeho nepriateľov. Určite ste uhádli, že to nemôže byť nikto iný ako „Sinteticky Žid“ Andrej Kiska, George Soros, Madeleine Albright a všetci skutoční či domnelí Židia.

S tým samozrejme súvisí tvrdenie, že holokaust je podvod.

V boji proti Židom a sionistom potrebuje Orsos silných spojencov. Tu sú, ako maľovaní.

Kým sa s Orsosom rozlúčime, pozrime sa na ďalší paradox. Orsos sa totiž fotografuje s Koránom aj v saudskom odeve a zdieľa veľmi pozoruhodné obrázky islamistických džihádistov a akýchsi arabských revolucionárov.

Aby vzápätí na to nasadil tvrdú protimoslimskú a protiimigrantskú rétoriku.

Druhým v poradí je Gyula Köles z Komárna. Ten donedávna patril ku Kotlebovej ĽSNS, ale pred časom sa s ňou rozišiel. Na Facebooku má profil Köles Gyula a stránku Gyula Köles – politik.

V súčasnosti sa k príslušnosti ku Kotlebovej strane síce veľmi nehlási, ale to neznamená, že je to zabudnuté. Veď na fotografiách s Mariánom Kotlebom aj poslancom Jánom Kecskésom, či pri zbieraní podpisov pod petíciu proti EÚ a NATO sa tváril odhodlane a hrdo.

Prečo Kotlebovu stranu opustil, by mohli naznačiť tieto jeho komentáre: „Marian ani nevie že má pár takých politikov ktorý zničia celú stranu v Nitrianskom kraji… A keď takto bude ísť na ďalej len ty členovia ostanú tam ktorý podlizujú im… Ľudia otvorte oči a prídete na to aj vy.

Okrem fotografií s bývalými spolustraníkmi má fotografie aj s Marekom Balážom, nedávno podmienečne odsúdeným za prečin hanobenia národa, rasy a presvedčenia a s roxorovým revolucionárom Rudom Vaským.

V súčasnosti sa angažuje ako okresný predseda zatiaľ oficiálne neexistujúceho hnutia Mária Šušeka Sloboda a priama demokracia, ktoré mimoriadne úspešne vzniká už niekoľko rokov.

So Šušekom našiel cestu aj do „nezávislého“ Slobodného vysielača.

Okrem bájnej SPD sa Gyulovi páči aj maďarské radikálne nacionalistické a revizionistické hnutie 64 žúp, ktorého cieľom je zjednotenie všetkých Maďarov v jednom štáte a revízia Trianonskej zmluvy. Podľa tohoto hnutia je Felvidék, čiže Slovensko, iba jednou zo žúp veľkého Maďarska.

V župných voľbách kandidoval ako nezávislý s mimoriadne invenčnými sloganmi: „Komárno neni na predaj !!!!!!! Občania Komárna ideme nato !!! Postavme náš krásne historicky staré mesto znova aby bol taký jak dávno. Ako aj celý náš región. A ne nechajme rozkradnúť ešte lepšie. Čo by povedali keby to to celé videli naši prastaré rodičia že jak sme nechali zničiť čo oni postavili nám.

Napriek volebnému neúspechu na politiku nezanevrel a snaží sa ďalej. Napríklad aj takto: „Nesúhlasíme nových bytov pre asociálom, ktorí sami zdevastovali bývanie. Bývajú nelegálne !!!! Vyzýváme vedenie mesta na okamžitú obnovu poriadku a práva.

Rozlúčme sa s pánom politikom jeho staršou úvahou o národe: „Čo tu každý vypisuje blbosti že tento národ spravy niečo proti emigrantmi to najveselšia sranda dejín. Lebo tento národ ako Slovenský sú ovce ktorý len to vedia robiť že bé…

A ako bodku zacitujme Gyulovho priateľa Daniela, ktorý odpovedá na jeho otázku. „Čo my sme to za národ?“ takto: „Toto ne narot toje negramotni narot len trpime a toto rikame demokracija Na Straz!

 

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.