Denník N

Tajnosti

Aj návrat z obednej prestávky je postupný…

Sedí a píše, neotáča sa napravo ani naľavo. Ruky jej pobehujú po klávesnici, oči sústredene pozerajú do textu položeného povedľa. Na stole po svojej pravici má uloženú ďalšiu kôpku papierov, nadriadený ju dnes nešetril. Od jej nástupu na túto pracovnú pozíciu sa jej zdá, že ju vyťažujú poriadne, jej najbližšia kolegyňa toho veľa nespraví.

Elena sa nesťažuje, práca jej nesmrdí a nemá to vo zvyku. Ale neznamená to, že nevníma veci okolo seba. Majka príde do práce neskoro, predpoludním takmer výlučne kávičkuje, často spoločne so šéfom v družnej debate. Tvári sa, že ide o pracovné záležitosti, ale ona o tom vie svoje, už to nebude dlho trvať a pôjde na materskú dovolenku, tehotenské bruško jej už poriadne vytŕča zo šiat. Na to, aby vedela koľko bije, nepotrebuje behať ani po iných kanceláriách, stačí trocha vnímať.  Najprv sa vytratí na obed on a o niekoľko minút za ním ona, ale o spoločný obed nejde, veď kto by si to už len mohol myslieť. Aj návrat z obednej prestávky je postupný, najprv sa ukáže jeden a potom druhý.

Ale všetky tajnosti sa raz dostanú na svetlo a tie ich tiež, minule vošla do kancelárie v nevhodný okamih. Prudko otvorila dvere, on stál vedľa nej a rukou jej jemným pohybom prechádzal po vypuklom brušku, boli takí zaujatí, že si ju spočiatku ani nevšimli. Keď sa tak stalo, bolo už neskoro, jej domnienky sa potvrdili. Po niekoľkých dňoch s ňou nadriadený mal dlhší rozhovor, nič pracovné, dominovali skôr súkromné témy. Požiadal ju, aby si všetky nové zistenia nechala pre seba, vraj na ňu bude prihliadať pri platových otázkach. Nebola prekvapená, podľa ich správania dokonca s niečím podobným počítala. Ani neprotestovala, klebety sú jej síce cudzie, ale zvýšený plat poteší každého.

Teraz najčítanejšie

Darina Matichová

Obľúbili ste si moju tvorbu? Chceli by ste si prečítať viac nových kúskov? Na mojej osobnej webstránke http://darinamatichova.sk nájdete množstvo ďalších poviedok, niektoré aj v zvukovej podobe a nechýbajú ani informácie o mojich knižných počinoch.