Denník N

Vzniká ďalšia extrémistická strana . Kedy sa to skončí?

Na sociálnej sieti publikoval známy extrémista, zakladateľ Akčnej skupiny VZDOR Kysuce, organizátor extrémistických pochodov Marián Magát, že plánuje založiť politickú stranu. Podľa dostupných údajov, Magát rozmýšľa nad názvom ,,Tri prúty.“

Po tom, ako v posledných voľbách sa do parlamentu dostala strana Mariána Kotlebu, sa Slovensko ocitá v ďalšom opojení nenávisti, neznášanlivosti a odporu k všetkému, čo nie je slovenské. Zatiaľ Magát neuviedol, aký bude program strany, kto v strane bude, ale jedno vieme už teraz – bude to strana, ktorá bude chcieť, aby Slovensko opustilo štruktúry EÚ a NATO, čo by priviedlo Slovensko k totálnemu krachu, bude to strana, ktorá si bude zakladať na neznášanlivosti k iným rasám a národnostiam. To môžeme posúdiť z vyjadrení Magáta, ktorý sa neštíti urážať Židov, každého politika, ktorí nesúhlasí s vojnovým zločincom Tisom, označovať za sionistu a zverejňuje na svojom profile ,,dôveryhodné publikácie o menšom IQ černochov.“

Magát bol odsúdený za nedovolené ozbrojovanie, čo mu znemožnilo kandidovať na župana Žilinského samosprávneho kraja a mnoho ďalších súdov, napr. popieranie a schvaľovanie holokaustu. Môžeme v demokratickej spoločnosti len dúfať, že ostatné súdy dopadnú podobne, ako v prípade nedovoleného ozbrojovania.

Bližšie informácie by mal podľa jeho vyjadrení poskytnúť budúci mesiac. Dúfam, že Slováci pochopia, keď uvidia tohto ,,velikána“ pravicového extrémizmu, že jediná cesta, akou sa dá zmeniť Slovensko, je cesta pokoja, liberalizmu a demokracie.

Teraz najčítanejšie

Pavel Habala

Aj písmom sa dá bojovať proti extrémizmu a neznášanlivosti. Budem odhaľovať a poukazovať na extrémistické prejavy na sociálnych sieťach, aby sa mladí ľudia naučili, že neznášanlivosť nepremení svet na taký, v akom by chceli žiť.