Denník N

Strategická cenotvorba stavebných spoločností

Fico pri obviňovaní Figeľa na jednu vec zabúda. A preto je potrebné ju pripomenúť. Cena nevznikla na ministerstve, ale v kalkulačkách stavebných spoločností.

Nízke ceny diaľníc, za ktoré Fico obviňuje Figeľa, nie sú výmyslom Figeľa. Cenu, za ktorú stavebné spoločnosti postavia diaľnice, navrhli samotné stavebné spoločnosti. Nenavrhol ich Figeľ, ktorý čelí odvolávaniu (a všetci vieme, že bude odvolaný), nie Radičová, ktorá bola v tedy premiérka, nie „pravicový zlepenec“. Nik z nich, ale Široký a Váhostav. Iba on a jeho spoločnosť môže za to, že živnostníci a malý podnikatelia získajú len zlomok sumy, za ktorú pracovali.

Všetky terajšie snahy na kompenzáciu živnostníkov, zmeny zákonov, odvolávanie a dokonca aj 20% slovenskej hudby v rádiách, je len zastierací manéver najväčšieho marketingového esa v slovenskej politike.

Foto – Dennik N / Shooty

Nezabudnite! Nik iný nie je na vine, iba stavebné spoločnosti. Ony navrhli konečnú cenu a ony majú „prehľadnú štruktúru„. A Fico v tom nie je nevinne. Či už veríte, alebo neveríte autenticite nahrávky Gorila.

Teraz najčítanejšie