Denník N

Nina – asistentka pani Natálie

Kandidovala za Kotlebovu Ľudovú stranu Naše Slovensko v parlamentných aj župných voľbách. Je asistentkou konzervatívnej poslankyne MUDr. Natálie Grausovej. Volá sa Nina, cestuje po svete, je mladá, cíti sa byť sexi, bloguje na Hlavných správach a venuje sa jej bulvár.

V parlamentných voľbách sa jej na kandidátke neušlo príliš atraktívne miesto. Mala poradové číslo 98 a získala 282 preferenčných hlasov, čo na získanie mandátu nestačilo.

Keď sa nestala poslankyňou, stala sa asistentkou poslanca Juraja Kolesára, ktorý je zástancom tradičnej kresťanskej rodiny. O tom, aj kadečom inom informoval Košický Korzár. Všimli si ju Topky, Pluska, aj český Expres. Kolesár sa vyjadril, že ju spoznal počas straníckych akcií a vybral si ju pre jej odborné politologické vzdelanie.

Neviem čo bolo príčinou, po čase však Nina zmenila poslaneckého patróna a stala sa asistentkou poslankyne Natálie Grausovej, pravidelnej účastníčky spomienkových zhromaždení adorantov pri hrobe prezidenta vojnovej Slovenskej republiky, Jozefa Tisa.

Pri pohľade na pani poslankyňu Grausovú pri známom hrobe na Martinskom cintoríne premýšľam, čo by asi povedal absolvent viedenského Pázmanea, bánovský pán farár Tiso, ktorého tak obdivuje, na verejne prezentované fotografie jej asistentky a komentáre jej obdivovateľov typu: „open your legs,“ alebo: „Can I eat this watermelon and what’s under it?

Slečna Nina kandidovala za poslankyňu aj vo voľbách do zastupiteľstiev samosprávnych krajov. Dostala v nich 1795 hlasov, mandát však opäť nezískala. Okrem nej v Bratislave za Kotlebovu ĽSNS kandidovali napríklad Rastislav Rogel či Anton Čulen, bývalý Grausovej asistent.

Nájdeme ju aj na LinkedIn. Dozvieme sa tu základné údaje o jej vzdelaní, jazykových znalostiach či veciach, ktorým sa venuje.

Okrem aktivít spojených s cestovaním do rôznych atraktívnych lokalít, pózovaním pri fotografovaní v exkluzívnych turistických destináciách, letiskových halách a hoteloch, posedeniach v kaviarňach a nákupoch, stíha Nina aj blogovať. Bloguje na stránke Hlavné správy, ktoré podľa webu Konšpirátori.sk šíria dezinformácie a patria medzi stránky so sporným obsahom. Uverejnila tu zatiaľ 8 blogov, podľa mojej mienky plne kompatibilných s obsahom zmienenej stránky.

Zaujal ma tento, spomína v ňom v súvislosti s bojom proti extrémizmu, aj mňa. Okrem iného tu píše: „Napriek tomu všetkému zriadilo MV SR na čele s ministrom Kaliňákom špeciálnu jednotku za peniaze dňových poplatníkov, ktorá bude aj pomocou bielej vrany Benčíka, či komisie samozvancov, jastrabím okom sliediť, kto sa na sociálnych sieťach pochvalne vyjadrí o Putinovi, či Kotlebovi.“ S jej záverom, týkajúcim sa kauzy Gorila či Bašternáka, plne súhlasím. Len si dovolím pripomenúť, že boj proti extrémizmu je pre spoločnosť rovnako dôležitý ako boj proti korupcii a klientelizmu. A keď už slečna Nina spomína peniaze daňových poplatníkov, podaktorých by možno zaujímalo, čo za ich peniaze robí pre ich prospech napríklad ona ako poslanecká asistentka.

V rozhovore pre Hlavné správy vysvetlila, že ĽSNS si vybrala kvôli „práci Mariána Kotlebu a ľudí okolo neho“ a preto, že sú jej „blízke konzervatívne a kresťanské hodnoty.“ Čo sa týka migrantov je tu vraj veľa konšpiračných teórií ktoré „majú pravdu v tom, že zámerom je rozloženie systému trvalých hodnôt na ktorých Európa fungovala celé stáročia.“ Nina je „zástancom tradičnej rodiny“ a je „proti provokačnému vtieraniu sa lesieb a gejov na verejnosti…“ (O verejnom provokačnom vtieraní sa heterosexuálov obidvoch pohlaví na sociálnej sieti sa napodiv nezmienila…) Hodný pozornosti je aj tento jej názor „Mimovládky sú piatou kolónou všade, kde existujú.“ Rusko „jednoducho rozvrátili aj s pomocou mimovládok, ktorých tam existovali stovky. Výsledok po tom, čo Putin väčšinu z nich zakázal, vidíte sami. Rusko sa stáva opäť superveľmocou, a pritom bolo hospodársky už na kolenách.

Veľmi zaujímavé mi pripadá tvrdenie Hlavných správ o „ukradnutých či odcudzených fotografiách,“ nakoľko ich sama Nina Uherčíková verejne prezentuje na Instagrame kde má svoj profil plný lascívnych fotografií, ktoré nie veľmi harmonizujú s jej opakovane proklamovanými kresťanskými a konzervatívnymi hodnotami, či údajným kresťanským pilierom ĽSNS.

Zopár fotografií z instagramu poslaneckej asistentky, ktorá v priebehu roka zrejme nemá problém popri svojej práci navštíviť niekoľko prepychových exotických destinácií. Rakúsko, Maurícius, Turecko, Chorvátsko…

Nina má aj inú záľubu. Ktorá žena by sa nepotešila peknej kabelke, šatám, kožuchu, topánkam či parfému. Koľko si ich však môže dovoliť značky ako Dior, Gucci či Louis Vuitton?

Na instagrame však predvádza aj takúto hračku.

A bývalý vodca Slovenskej pospolitosti a predseda strany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovenko, Marián Kotleba, spevák kapiel Juden Mord a Krátky proces, Rastislav Rogel, či frontman Zóny A, Peter Schredl, alias Koňýk, sú pre ňu legendy.

Pozrime sa ešte na niekoho, koho Nina nazýva „moja laskonka.“

Nie je to nik iný ako ďalšia poslanecká asistentka, Marína Uherčíková. Pôvodne asistentka Petra Krupu.

V súčasnosti asistentka poslanca Martina Kotlebu. Jej mesačná odmena je už iba symbolická. Je ňou 1 €.

Marína Uherčíková má profil na Facebooku na meno Ma Rina.

Ako zamestnávateľa uvádza Národnú radu.

A rovnako ako Nina, má účet aj na Instagrame.

Aj Marína rada cestuje. A podobne ako u Niny, nie je to veru žiadna Brdárka či Lopašov, ale Benátky, Pisa, Paríž, Grécko, Havaj.

Ako sa stala poslaneckou asistentkou možno naznačí aj tento príspevok zo 4. marca 2016: „Tak ako to zajtra dopadne, budeme oslavovať, alebo...“ A Nina po voľbách odpovedá: „Oslavujeme!

A keď ju osloví napríklad Pavol Bečka z jej rodných Topoľčian, pridá sa ochotne k zbieraniu podpisov pod petíciu o vystúpení Slovenska z EÚ a NATO. Má na to samozrejme ústavou garantované právo. Ibaže v súvislosti s jej záľubou v cestovaní mi to pripadá tak trochu kontraproduktívne.

Tak ako Nina, aj Marína sa snaží naznačiť, že neovláda iba klasické ženské zbrane.

Na záver chcem povedať, že mladým dámam doprajem cestovanie do končín, do ktorých sa v dobe mojej mladosti vďaka totalitnému režimu, ktorý tu vládol, cestovať jednoducho nedalo. Len sa trochu čudujem, že pri tejto záľube podporujú izolacionistickú stranu, ktorá je z rôznych dôvodov mnohými označovaná ako extrémistická. A nie som ani prudérny. Naozaj mi nevadia fotografie pekných mladých žien. Práve naopak. Teda pokiaľ pri aranžovaní fotografie zachovajú určitú mieru vkusu a nešpúlia na nej „botoxové“ pery. A je tu ešte jeden moment. Pokiaľ sa niekto uchádza o poslanecký mandát, alebo je asistentom poslanca Národnej rady Slovenskej republiky, stáva sa svojim spôsobom verejným činiteľom a mal by sa primerane tomu správať aj vo verejnom priestore. Občania, z daní ktorých je platený, majú následne právo na informácie o tom, akým spôsobom prispieva k verejnému blahu. Nuž, posúďte sami, ako je to v prípade týchto dvoch poslaneckých asistentiek. Aj to, ako bojujú proti západnému konzumu a materializmu, či ako prispievajú k šíreniu tradičných národných a kresťanských princípov a hodnôt, ktoré vraj tvoria mýtický kresťanský pilier Kotlebovej strany.

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.