Denník N

O našich urazených vlastencoch a národovcoch

Zdá sa, že je tu nová móda. Ľudia, ktorí inklinujú k extrémizmu, podávajú trestné oznámenia na tých, ktorí na ich konanie upozorňujú, alebo ho nejakým spôsobom parodujú. Presvedčil sa o tom aj novinár a spisovateľ Arpád Soltész.

Arpád Soltész na Facebooku napísal vetu, ktorou parodoval notoricky známe „nie som rasista, ale… nemám rád židov, cigánov, černochov, moslimov…,“ ktorým sa často prezentujú naši extrémisti. Jeho text „Nie som rasista, ale vážne nemôžem vystáť bielu spodinu,“ vyvolal mimoriadne pobúrenie v radoch „národovcov.“ Neviem, či sa identifikovali so spomínanou skupinou, ktorú v Amerike nazývajú white trash a cítili sa Soltészovým statusom dotknutí, ale trestné oznámenia na seba nenechali dlho čakať. Podali ich vraj viacerí, ale jeden považoval za potrebné verejne sa ním pochváliť na sociálnej sieti. Nebolo jeho prvé, sám sa chváli, že „podal x trestných oznámení od hanobenia národa až po vlastizradu…

Radovan Hynek na svojom facebokovom profile zverejnil trestné oznámenie, ktoré podal 28. novembra 2017 v Trnave. A nedávno s neskrývanou radosťou aj upovedomenie o začatí trestného stíhania za prečin hanobenia národa, rasy a presvedčenia od vyšetrovateľa NAKA.

Oznámenie o začatí trestného stíhania ho očividne potešilo: „Arpi Soltész začína mať vážny problém. Zahájili voči nemu trestné stíhanie !“ A kamaráti prispeli komentármi. Mráz o „debiloch slniečkárskych“ a Baranovič Soltésza nazval „arogantne prasa.“

obvineniu Arpáda Soltésza treba uviesť pár vecí. Záležitosťou sa zaoberal vyšetrovateľ NAKA preto, že práve táto je v rámci polície kompetentná riešiť podobné prípady. V rámci služobného postupu môže vyšetrovateľ vypočuť obvineného a následne rozhodnúť o ďalšom postupe, vrátane zastavenia trestného stíhania. V tomto prípade nedošlo ani k tomu, lebo prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry zrušil rozhodnutie vyšetrovateľa o začatí trestného stíhania Arpáda Soltésza ako neopodstatnené. A niet sa čomu čudovať. Veď z logiky veci je zrejmé, že príslušník bielej rasy sa ťažko môže dopustiť dopustiť jej hanobenia.
Ešte pred rozhodnutím prokurátora sa Arpáda Soltésza zastala novinárska obec, čo vyvolalo značnú nevôľu oznamovateľa: „Myslím, že presstitúti z JOJky prerazili nové dno !!! Takto otvorene klamať a manipulovať, to chce nemať chrbticu a kožu na tvári !“ Emotívny status vyvolal aj otvorene rasistické komentáre. Marián Magát, ktorý je v podmienke, doplnil: „on je žid , takže nemyslel seba.Bartošík ešte pridal: „Ak som ja biela spodina, tak Arpád Soltezs je vyje.aný židovsky buzerant.“ A Majcher to uzavrel: „Potomok Hunov aj s frizúrou !!

Zamietnutie stíhania Hynek komentoval takto: „No nech sa páči, vraj právny štát! Je mi z toho na grc! Biela rasa je jediná, ktorá sa môže beztrestne urážať!“ Radovanovi priatelia ochotne doplnili. Budai: „…bezpravny sku.veny skorumpovany system nam vladne a nebude dobre pokial do posledneho ich nevyzenieme trebars aj s vaskeho roxormi.“ Drozd, okresný predseda ĽSNS z Čadce: „…ked sa narod nepreberie je koniec a nik to bezpravie nezvrati“ Kopáč: „Prasa vyzrate z prihriatim zakernym skodoradostnym usmevom.“ Fajta: „M.Magara budu stihat..za mensi prehresok..ale tomuto zidovi..prejde vsetko…


K téme Hynek zdieľal aj status Tibora Rostása, ktorý svojim obvyklým patetickým štýlom vyprodukoval priam apokalyptické lamentoso kde nezabudol zaplakať nad údajnými krivdami, ktoré postihujú aj jeho.

Na Facebooku má Hynek dva profily. Radovan Národovec HynekRadovan Vlastenec.

Radovan, okrem toho, že sa cíti ako vlastenec a národovec, je verejne známa osoba. Od čias Gorily sa so slovenskou zástavou prehodenou cez plecia, objavuje ako ikonická postavička na mnohých protestných pochodoch a zhromaždeniach. Je fanúšikom a poslucháčom konšpiračného internetového rádia „Slobodný vysielač,“ fanúšikom konšpirátorov Rostása a Huďa a „bojovníkom proti systému.“

V minulosti si poctivo chodil „brať späť svoju krajinu.“

Za koncesie žiadal v RTVS pravdu spolu s Petrom Čačkom, Sandrou Mihalecovou, nebohou pani A. M., Dášou Tonkovou, Palom Krchom, Martinom Gulišom, Jurajom ChlebíkomDanielou Matovičovou. Akú „pravdu“ si predstavuje, naznačila jeho pochvala pôsobenia konšpirátora Huďa v TV, kde sa dostal v dobe mečiarizmu po pôsobení v denníka Slovenská republika, ktorý bol Mečiarovou hlásnou trúbou.

Na jednej z demonštrácií ho vidíme s Petrom Baďurom, ktorý kedysi kandidoval za KSS, neskôr si zmenil meno na Peter Sanve a hral sa na novinára Indymedie, aj so Saškou Vrtochovou, tiež pravidelnou účastníčkou protestných zhromaždení. Nižšie aj so Sandrou Mihalecovou v tričku s nápisom Slobodný vysielač.

Tu je okrem iných so Štefanom Potockým, ktorý od roku 2014 bojuje ako žoldnier na strane proruských separatistov. Ale sú tam aj Emília Blážová, Monika Pirovits, Jurij Martynov, Dezider Šimonek a ďalší. Na druhej fotografii s transparentom „riešením je PRIAMA DEMOKRACIA“ v popredí so známym „roxorovým“ revolucionárom a youtuberom, Rudom Vaským.

Tu je po jednej z protestných akcií, na ktorej sa zúčastnili aj Rudol Vasky a Jozef Klányi, zakladateľ Občianskeho tribunálu, známy osobitnými právnymi názormi.

Počas prezidentských volieb podporoval Helenu Mezenskú, ktorej sa nepodarilo teleportovať do prezidentského kresla  a zúčastňoval sa jej kampane.

Prezident Andrej Kiska mu ale nie je po chuti a tak nechýbal ani na septembrovom protestnom zhromaždení pred prezidentským palácom požadujúcim jeho odstúpenie. Vidíme tu Miloša Zverinu z o.z. Slavica, či Dášu Tonkovú-Sziglovú s plagátom na ktorom je prezident a nápis vlastizradca. Na ďalšej fotografii je s poslankyňou ĽSNS, MUDr. Natáliou Grausovou, pravidelnou návštevníčkou hrobu Jozefa Tisa.

Konečne, 16.4.16 sa aj Hynek zúčastnil spomienkovej akcie pri Justičnom paláci, venovanej Tisovi.

Tiso je pre neho „prvý a jediný prezident.“

A dokáže ho potešiť aj toto.

Takto vidí prezidenta vojnovej Slovenskej republiky Jozefa Tisa a prezidenta Andreja Kisku. Fašista je podľa neho Kiska.

Na rozdiel od Tisa je pre neho súčasný prezident: „zločinec Kiska.“

V júli 2015 zbieral podpisy za „funkčné referendum.“ Na druhej fotografii je spolu s Dagmar ZelenajovouPetrom Hamalom, postupne priaznivcom OĽANO, členom ĽSNS, a po tom ako sa s ním kotlebovci rozlúčili, členom zatiaľ neexistujúceho politického subjektu SPD, ktorý zakladá Mário Šušek.

Vo februári 2016 ho vidíme na protestnej akcii „Európa spoločne proti islamizácii.“

V júni 2016 sa zúčastnil akcie nazvanej „Stop likvidácii Európy, spoločne za Slovensko proti diktátu Bruselu!“

V júli 2016 protestuje s kotlebovcami proti „úchylnosti.“ Hynek dramaticky píše: „Odmietame úchylnosti, ktoré chcú pretlačiť LGBT loby ako normálne! Ide im o zničenie tradičnej kultúry, tradičných hodnôt a tradičnej rodiny a v tomto kontexte zničenie celého národa! Táto agenda je tlačená priamo z EU a Sorošových fondov…

Zúčastnil sa aj kotlebovskej anabázy do Gabčíkova, zablokovanej na ceste políciou, aj mítingu kotlebovcov proti imigrantom v Žiline. Opäť s nám už známou Alexandrou Vrtochovou.

Môžme ho vidieť aj po boku ďalších kotlebovcov. Napríklad Mariána Mišúna, ktorý sa hlási k národnému socializmu, či s parťáčkou Vrtochovou, tentoraz už v drese Kotlebovej strany a v spoločnosti iného pravidelného účastníka demonštrácií a člena ĽSNS, Borisa Kábeleho.

Priateľstvo s Mišúnom ho teší.

A teší sa aj priateľstvu s donedávna okresným predsedom ĽSNS, Vladimírom Hečkom z Trnavy, či známym organizátorom protestných pochodov „proti islamizácii a diktátu Bruselu,“ Lukášom Kopáčom.

Chváli sa aj fotografiami s Ondrejom Ďuricom, bývalým frontmanom neonacistickej skupiny Biely odpor.

V apríli 2015 si zarečnil na jednom z protestov proti NATO.

Asistoval pri pochode a nástupe Slovenských brancov, ktorých  má evidentne v obľube.

V júli 2017 absolvoval spolu so Saškou Vrtochovou, Marekom BalážomJozefom Šolcom audienciu u Kotlebu na úrade v Banskej Bystrici.

Protestoval aj pred ministerstvom obrany SR.

Počas súdneho pojednávania podporoval Mareka Baláža, podmienečne odsúdeného za antisemitské prejavy.

Zadržanie Rudolfa Steigaufa, podmienečne odsúdeného za rasistické prejavy, komentuje slovami: „Toto je hnusný policajný štát !!! Ale raz to skončí ! Obyčajná sprostá šikana !“ Neoľudáka Steigaufa považuje Hynek za slovenského vlastenca.

Palce drží aj Tiborovi Rostásovi: „Tibor, drž sa. Raz budú pred súdom tieto presstitútky. Za podporu nenávisti k všetkému Slovenskému a Slovanskému, za podporu štvania do vojny proti bratovi a za výrobu týchto extrémistických materiálov!

Pochváli aj ďalšieho konšpirátora, Ľubomíra Huďa za to, že do vysielania verejnoprávneho média prepašoval konšpiračný blud o útoku na budovy WTC: „Ľubovi Huďovi sa v roku 2010 podaril husársky kúsok, keď do Slovenskej televízie dostal správu o jednom z najväčších podvodov histórie.“ Nuž neviem, či toto mala byť tá pravda v televízii, za ktorú Hynek a spol. demonštrovali.

Poteší sa aj Huďovej kandidatúra na župana Bratislavského kraja s podporou Kotlebovej ĽSNS.

S hrdosťou sa pochváli spoločnými fotografiami s Huďom a s jeho parťákom z Infovojny, Norbertom Lichtnerom.

Nepáči sa mu hroziace trestné stíhanie Milana Uhríka za vyjadrenie súhlasu s výrokom amerického neonacistu Davida Lanea, známe ako 14 slov. Ale jeho príhovor sa mu páči.

Ocenil aj parlamentné vystúpenie známeho výtržníka spred bratislavskej Hlavnej stanice, Milana Mazureka.

Obhajuje právo ĽSNS šíriť svoju ideológiu v školách.

Rozhorčia ho výhrady mimovládnej organizácie k návrhu kotlebovcov na zriadenie domobrany: „Neviem, či niekedy takto celkom otvorene diktovali národnej zrade soroš mimovládky, aké zákony smie prijať.

Vyroní slzu za vojnovým zločincom Michailom Tolstychom, zvaným Givi, ktorý bojoval na Ukrajine na strane proruských separatistov a zrejme sa stal obeťou atentátu v rámci mocenského boja v Donecku.

Poteší sa trestným oznámeniam, ktoré podala poslankyňa ĽSNS Natália Grausová, pričom spomenie, že sám podal oznámenie na Ľuboša Lorenza za údajné hanobenie štátneho znaku. Nebolo by dobré, ak by niekto konečne objasnil tomuto právnemu nihilistovi pár pojmov z trestného práva, aby obsesívne nezaťažoval úrady a orgány činné v trestnom konaní?

Pre jeho videnie sveta je typická reakcia na problematickú diskvalifikáciu Petra Sagana na Tour de France: „Potvrdené! Nebol to útok na Sagana, bol to útok na národ!!! A nech ma stránka Zomri a podobné výplachy majú aj za konšpirátora! Najprv mladí hokejisti, potom mladí futbalisti, Sagan, zhabanie národných vlajok… príliš veľa náhod…

A čosi napovie aj komentár k článku, ktorý obsahuje tvrdenie, že na Ukrajine uchopili všetku moc Židia: „Kto nám vládne, zistíš podľa toho, koho nemôžeš kritizovať

Úmrtie Zbigniewa Brzezinského komentuje slovami: „O ďalšieho sionistického chazara menej!

Je mnoho ľudí, ktorých Hynek nemá rád. O Michalovi Havranovi píše: „A tento duševný mrzák je vraj vysokoškolsky vzdelaný???!!! Urážať vlastných predkov a velikánov, to je fakt na psychiatriu!“ Priateľky a priatelia doplnia. Dáša Baloghová: „Tomuto kreténovi by mal niekto rozbiť tú sprostú papulu, kde sa tu vlastne vyskytol?Soňa Košíková: „HovädoMikuláš Demák: „ved on sám je neviem z ktorej prdele sveta… ved je známe že je z deportovanej rodiny… zaujatý hlupak…Dávid Ondruška: „čo čakáš od feťáka

Havranovi sa venoval aj inokedy: „Práve som si pozrel Večeru s Havranom. Musím konštatovať, že Šimečka, Dobšinský a Havran sú prasatá…“ Na človeka, ktorý rád a často podáva trestné oznáemenia na iných, odvážne vyjadrenie…


Natrie to aj ďalším a kamaráti si uľavia:“Panoptikum idiotov a podliakov… a fašistovFrantišek Bjalončík: „Tu sa dobre pozrite na tieto hovna!!! Pojdu medzi prvymi…

Juraj Smatana si vyslúžil komentár: „Boris Koróni. Obrovský palec hore za to, ako to natrel tomu duševnému mrzákovi!

Zdieľa aj moju fotografiu s manipulatívnym, vymysleným textom. Komentár zrelý na trestné oznámenie pridá Gabriel Szappanos: „ku.va ked vidim toho binbaska tak chcem kupit kalasnikova – staci jeden zasobnik

Ján Lunter je pre Hynka: „pán Halal Nátierka

Hoci sa pánovi národovcovi páčia pochody a demonštrácie, nájdu sa aj také, na ktoré hľadí s nevôľou. Príkladom je napríklad protikorupčný pochod organizovaný študentmi. Vlastné animozity si potvrdí článkom z z obskúrneho portálu protiprudu.org.

Pred uskutočnením protestného pochodu zdieľa status od Miroslava Kaducha, ktorý je možné klasifikovať aj ako šírenie poplašnej správy. Tvrdí, že „má vypuknúť prevrat riadený Georgom Sorosom“ a „dosadenie ľudí, ktorých riadi USA.“ Varuje tiež pred tým, že sa „pripravuje streľba do demonštrantov od chrbta, lebo Američania majú snajprov vycvičených na takéto akcie…

Nakoľko sa status stal terčom zábavy, na druhý deň napísal vlastný, kde zopakoval, že: „veľký protikorupčný protest študentov majú skutočne na svedomí Sorošove mimovládky“ a pripája ďalšie konšpirácie. Tvrdí, že: „zrušenie Mečiarových amnestií vytvorí nebezpečný precedens, ktorý môže otvoriť cestu k zrušeniu Benešových dekrétov, teda je to útok nielen na právnu podstatu štátu, ale aj na samotný základ štátu!“ A pripája fantazírovanie o streľbe, lebo „čo viac vyženie národ do ulíc, ako mŕtvi ľudia?“ Zakončí to výzvou: „Slováci, majme oči otvorené, nedajme sa zatiahnuť do ich hry!

Keď boli Mečiarove amnestie zrušené, Hynek bedákal: „Potvrdené! Ústava je trhací kalendár, na Slovensku začala platiť retroaktivita, demokracia je definívne pošliapaná a občan Ty aj skap v neprávnom štáte od hladu…

A hoci predým písal „neobhajujem Mečiara,“ zdieľa jeho fotku z rozhovoru s Rostásom pre jeho konšpiračný mesačník Zem a Vek.

Doslova odporné je toto. O dievčine, ktorá ubytovala imigrantov v prenajatom byte napíše: „Dievča má zrejme rado skupinový sex“ a pridá vyškereného smajlíka. Komentáre jeho priateľov si prečítajte sami. Vyznamenali sa Jaroslav Pagáč, František Árvai, Milan Siska, Peter PoliakJán Tomáš.

Domnievam sa, že čitateľ si už dokázal urobiť názor na pána Radovana. Rozlúčme sa s ním pozdravom, ktorý si aj s priateľmi zrejme obľúbil.

Na záver odporúčam pánovi Radovanovi Hynekovi, ktorý tak rád podáva trestné oznámenia do pozornosti § 345 trestného zákona. Mám dojem, že jeho preštudovanie mu môže prospieť.

Doplnené 23.2.2018

Radovan Hynek, ktorý ako sa sám pochválil: „podal x trestných oznámení“ reagoval na blog takýmto slovníkom. V komentároch je to podobné. Zaujala najmä Eva Mrázová.

 

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.