Denník N

Dezert

„No teda, ja pracujem a ty takto,“…

Kôpka na stoličke sa pomaličky zväčšuje, ale z koša na bielizeň celkom pekne ubudlo. Ešte niekoľko košieľ a môže byť spokojná, dostať sa do vyrovnaného stavu sa jej páči, nastáva vtedy, keď sa doma nenájde ani jediný kúsok na žehlenie, bielizeň na sušiaku sa samozrejme nepočíta. Nebolo to také hrozné, len tie rukávy na košeliach jej dali poriadne zabrať.

Žehliaca doska je už na svojom mieste, zloženú ju má najradšej. Cesto v chladničke je krásne odležané, trocha vyvaľkať, maková plnka je správne rozhodnutie, celý týždeň sa tešila na sladké pokušenie. Týmto typom sa zavďačí aj Lacovi, makové by jedol každý deň, matka ho tak naučila. Kontrolka v rúre oznamuje správnu teplotu, šup a je tam. V rádiu práve beží dopravný servis, zápchy paralyzovali takmer celé mesto, manžela sa podľa všetkého tak skoro nedočká.

Hm, to je vôňa, karamelizácia je v plnom prúde, začína nápor na chuťové poháriky. Napije sa vody, snáď to na chvíľu pomôže. Postáva pri okne, parkovisko je už zaplnené, autá robia okruhy a nervózni vodiči hľadajú možnosti na zaparkovanie svojich tátošov. Ten je krásne upečený, aj pre oči je to silné lákadlo, o ostatnom nemôže byť ani reči. Po kuchyni sa rozleje silná aróma maku, už aby vychladol.

Laca nikde, možno by tu aj bol, ale situácia na cestách všetko skomplikovala. Ešte raz hodí očkom na koláč položený na stole a stratí sa v kúpeľni. Zatvorí dvere, zhodí zo seba oblečenie, je vo svojom živle, rukou kontroluje teplotu vody, ponáhľať sa nemusí, všetko má nachystané. Pod hlavou maličký vankúšik, pohodlne natiahnutá, len chodidlá jej občas vykuknú z vody, je to také príjemné.

„Som doma,“ ozve sa z predsiene mužský hlas. Strhne sa, otvorí privreté oči, škoda, práve bola na takom čarovnom mieste, slnko, more, piesok, nechce sa jej vrátiť späť. Netrvá dlho a Lacova hlava nazrie do kúpeľne. „No teda, ja pracujem a ty takto,“ strčí ruku do vody s penou a roztiera jej ju po tele. Jeho prsty sú také jemné, pery také vzrušujúce, telom jej prejde zvláštne napätie. „Pripravím ti večeru, bude aj dezert,“ dostane zo seba, len čo lapí dych. Neodpovie, akosi nevedomky sa dotkne prsníka a jeho bozky sú akési vášnivejšie. Neodolá, opätuje, čo dostáva, pocíti vzrušenie. Ani nevie ako, ocitne sa v jeho náručí. „Ty si môj dezert,“ usmieva sa Laco a nesie ju do spálne.

Teraz najčítanejšie

Darina Matichová

Obľúbili ste si moju tvorbu? Chceli by ste si prečítať viac nových kúskov? Na mojej osobnej webstránke http://darinamatichova.sk nájdete množstvo ďalších poviedok, niektoré aj v zvukovej podobe a nechýbajú ani informácie o mojich knižných počinoch.