Denník N

Inšpiruj sa. Vyraz do sveta.

S jarou opäť prichádza nové turné cestovateľského festivalu Cestou necestou plné inšpiratívnych cestovateľských prednášok, rád a tipov, kam s batohom na chrbte vyraziť.

Trojdňový cestovateľský maratón sa uskutoční 9.-11.3. v Dome kultúry Ružinov v Bratislave a následne budú cestovateľské prezentácie putovať po 9 mestách Slovenska až do konca marca. Do programu sa nám tak, ako býva zvykom, dostali prednášky o miestach, kam sa bežne na dovolenku nechodí a ktoré budia veľkú pozornosť verejnosti.

Či už je to fenomenálny festival Burning Man v nevadskej púšti alebo kontroverzná Severná Kórea  a život v nej. Priblížime si málo navštevované ázijské krajiny ako napríklad Bhután či Bangladéš alebo európsky ostrov Skye – viete, kde sa nachádza? Vyznávači netradičných výziev a low-costového cestovania si prídu na svoje pri prednáške o výzve precestovať 10 krajín za 10 dní a takisto zistíme, či a ako sa dá low-costovo precestovať  Island.

Do programu sa nám opäť dostala aj stará známa Lada svetom, ktorá toho už precestovala asi viac ako väčšina z nás. Vyvrátime mýtus, že s deťmi sa cestuje nanajvýš do Chorvátska a presunieme sa s nimi rovno na exotickú Kubu alebo si povieme, čo okrem lemurov a baobabov treba vidieť na Madagaskare.

Od vzdialeného Nového Zélandu až po európske metropoly. Od inšpiratívnych prednášok až po praktické tipy.

K tomu hudobné vystúpenie v podobe koncertu Martina Geišberga, či ako to už býva zvykom, cez prestávku si s nami môžete zalietať pri cvičení agroyogy.

Kompletný program festivalu nájdete na: www.cestounecestou.sk/podujatia/ alebo na facebooku: https://www.facebook.com/festivalcestounecestou/events

Text: Hana Hájovská, OZ Cestou necestou

Foto: David Varga, Peter Ondriáš, Martin Trebula

Teraz najčítanejšie

Cestou Necestou

Inšpirujeme ľudí cestovať na všetky svetové strany a spoznávať nepoznané. Organizujeme viac ako 50 cestovateľských podujatí vo viac ako 15 mestách Slovenska. Prostredníctvom Expedičného fondu podporujeme cestovateľské expedície. Chceš sa inšpirovať, prezentovať alebo plánuješ dobrodružnú expedíciu? Viac na: www.cestounecestou.sk