Denník N

Róbert Fico a znepokojená Žitňanská sú stále vo vláde? Okamžite odíďte!

Bude nám najbližších 20 rokov musieť stačiť, že síce nie sú dôkazy, ale skutok sa stal? NIE!

Dnes už nie!

To čo predvádza Róbert Fico je presne ten jeden akčný krok vlády, ktorý zo mňa namiesto politika vyrobili disidenta.

Princípom opozície nie je usvedčiť a odsúdiť na úrovni trestného zákona. Princípom opozície je dohnať vládnu koalíciu k  politickej zodpovednosti. Princíp politickej zodpovednosti je skutočne dôležitý pre udržiavanie a pestovanie demokracie. Pri  pochybnostiach o čestnom (všimnite si, že nepíšem legálnom) konaní politik odstupuje, aby sa nenarušila demokratická súťaž.

Pretože čestné konanie je dávno predtým, ako príde na rad trestnoprávna zodpovednosť. A čím zodpovednejšie  sa politik správa, tým lepšie pre demokraciu spoločnosti, ktorá si ho zvolila.

Smer má skutočne kvalitnú schopnosť rozbíjať demokraciu na Slovensku

Problémom všetkých dnešných vyjadrení občanov nuž nie je to, že sú len na základe „indícii“. Pozrite sa okolo seba: Takto to je. Dnes už aj napriek tomu, že nemáme polsaneskú imunitu MUSÍME všetci, pokiaľ chceme ostať občanmi-demokratmi, tak MUSÍME zvolať, že Cisár je nahý.

 Pokiaľ chceme ostať demokratmi, tak dnes musíme HLASNO KRIČAŤ: OKAMŽITE ODÍĎTE!

Pokiaľ by mali, ale tie indivíduá v strane Smer NEMAJÚ schopnosť byť demokratmi, pokiaĺ by mali, už dávno predbehnú občanov a skôr ako niekto z nich zvolá Cisár je nahý sami vyvodia politickú zodpovednosť a odstúpia. Sme demokratická krajina a takto funguje demokracia.

Oni mali šancu, aby odišli.

O tom je tá politická zodpovednosť. V demokratickej spoločnosti odstúpia politici preto, aby svojich voličov nedostali do pozície disidentov  zbierajúcich dôkazy na politikov.

A na revanš, za včasný odchod voliči tých politikov len nezvolia a nebudú sa do nekonečna po nich voziť po súdoch.  Čím dlhšie politik ostáva vo funkcii, tým viac sa potom tlačí na trestnoprávnu zodpovednosť.  A potrebuje to politik?  Leda kriminálnik – tomu ide o život skutočný, nie politický!

Dnes sa Slovensko dostalo do situácie, kedy občania riskujú svoje pracovné kariéry, kedy občania riskujú školskú budúcnosť svojich detí, len aby sa domohli spravodlivého riadenia svojho vlastného štátu. Stali sme sa disidentami vo svojom vlastnom štáte.

To už nie je demokratická súťaž myšlienok ako riadiť našu spoločnosť. To už je kto z koho a ide o život. Toto už nie je demokratická krajina!

Nech sa každý politik bojí toho, že začne robiť zo svojich spoluobčanov disidentov! Odplatu má istú. Kto siahne na demokraciu nemôže sa čudovať, že sa dočká revolučných prejavov.

Indivíduá zo Smeru majú talent rozbíjať demokraciu.

Termín prešvihli už aj ďalší

Kým minulý týždeň by to bola len politická akcia, keby strana Smeru podobní (Most, Sieť a SNS) odvolali nejakého ministra či úradníka, tento týždeň sa už začína hon na trestnoprávne dôkazy voči nim.

Keď to nejde po demokraticky, bude sa musieť prejsť do ďalšej úrovne.

Odstúpiť z titulu politickej zodpovednosti je odchod z kratšej  cesty.  Je to odchod ešte za demokratična. Róber Fico tento moment prešvihol.

Kto z koho – voliči verzus politik

Priznám sa, že neviem odhaliť ten moment, keď sa to zlomí v celej spoločnosti. A to som zažil aj november 1989. Čo s istotou budem vedieť označiť,  je moment, kedy už bude neskoro.

Dnes už  politici Smeru kopú do svojich občanov. Na jednom občanovi sa prešla NAKA ako šijací stroj po závesoch. Ďalší sa dožadoval 44 dní riešenia vyhrážok a nakoniec to skončilo smrťou.

Už sa necítime len okradnutí o peniaze. Už viem, že nám bola ukradnutá republika.

Voliči obvykle vydržia kadejaké podivnosti do najbližších volieb. A len pár občanov má pocit, že by bolo nebezpečné strpieť do marca 2020.  Podriadenosť demokracii do konca minulého týždňa držala slovenskú spoločnosť. Disidentov je zatiaľ málo.

V pondelok 26.2.2018 sa to vo mne zlomilo.

Moja osobná podriadenosť demokracii vyprchala. Priatelia, vy veľmi dobre viete, že v takýchto textoch vás na konci prosím, aby ste neblbli s revolúciou – veď viete čo to robí s dopravou a ja mávam po večeroch lepšie plány ako vás chodiť zachraňovať.

Nie! Vláda Róberta Fica zašla za túto hranicu.

Róbert Fico a znepokojená Žitňanská, ste stále vo vláde? Okamžite odíďte!

Autor je členom SaS a členom zdravotníckeho tímu SaS. 

Viac jeho politických textov na jeho politickom webe www.politik.pilnik.sk. Ak chcete sledovať aj ďalšie jeho politické vyjadrenia, staňte sa fanúšikom jeho facebookovej stránky.



Teraz najčítanejšie

Martin Pilnik

Lekárnik - optimista.
Liberál, pravičiar, člen SaS, člen zdravotníckeho tímu SaS. www.politik.pilnik.sk
Kandiduje do NRSR ako číslo 64 na kandidátke SaS. [Autorom fotografii, ak nie je uvedené inak, je ©Martin Pilnik]