Denník N

Pomáhať a chrániť. Občas aj dobiť a dokopať

Tento príbeh sa stal v pondelok 28.2.2018 o jednej ráno. Tento príbeh je true story, skutok sa stal. Tento príbeh je o besnej zvlčilej polícii, ktorá je verným obrazom jej sociopatického šéfa. Tento príbeh ani náhodou nemá silu dvojnásobnej vraždy. Ale tento príbeh dokresľuje a dopĺňa, kam sme sa dostali za 10 rokov bačovania organizovanej skupiny zločincov.

Pondelňajšia noc, cirka jedna hodina ráno. Môj známy, ktorý si privyrába jazdením pre UBER, dostal žiadosť o odvoz na Osuského 3 v Petržalke. Dorazil na miesto, zákazník zatiaľ nikde, tak zaparkoval vehikel a čakal. A potom sa začali diať veci. So slovenskou políciou.

Ako som spomenul, nazvime ho trebárs Saša (z obavy o vlastnú bezpečnosť nesúhlasil so zverejnením mena), čaká si pekne pokojne v aute na zákazníka, keď sa zrazu pritmolí  k autu nejaká podivná postavička v civile a začína sa cez zavreté okno niečoho domáhať, pravdepodobne, aby vystúpil z auta, nebolo mu presne rozumieť.

Prirodzená reakcia normálneho človeka v takejto chvíli je, že odmietne, lebo nejaký civil vybľakujúci, v noci že je policajt, tak to je značne podozrivé. Saša teda logicky pýtal nejakú bumážku, ktorou by sa týpek mohol identifikovať. Tak teda týpek vytiahol niečo na zlomok sekundy a bleskovo to zase skryl v útrobách odevu. Popri tom, ako voľajaký preukaz dával „policajt v civile“ naspäť do bundy, zbadal Saša kvér za opaskom a to už končil špás.

Radšej teda vystúpil z auta. Vytiahol si doklady, položil na kapotu auta, aby sa mohol identifikovať. Medzitým však policajtovi oznámil, že si vytiahne mobil a bude si zákrok nahrávať, na čo má zo zákona nárok. To bola asi osudná chyba, domáhať sa v prítomnosti slovenského policajta zákonnosti.

V zlomku sekundy ho praštil policajt  na chodník tak, že polka hlavy krvavá. V rýchlosti ani nepostrehol, že sa tam objavili nejaké ďalšie obskúrne postavičky. Otočil hlavu a zbadal, ako sa jeden z nich nprahuje nohou a ide ho kopnúť do oblasti brucha. Inštinktívne stihol  miesto kopanca ochrániť rukou, inak by riskoval utrhnutie sleziny, alebo iné vážne zranenie. Ešte ani teraz nebolo jasné, či to boli policajti, alebo nie. Skrátime to, skončil v klepetách dobitý, krvavý a zranený. Naložili ho do auta a odviezli na miestne oddelenie tam, kde je Námestie Hraničiarov v Petržalke.

Fotka hlavy (asi o 24 hodín po zákroku) je tu. Aby ste verili.

Takže Saša sedí na fízlárni v Petržalke, ruky spútané klepetami za chrbtom, krv sa mu valí z hlavy a policajti asi 20 minút riešia, čo s ním. Nakoniec ho nejakí pochôdzkari zobrali na pohotovosť do nemocnice U Michala. To bolo jediné miesto, odkiaľ má Saša akýkoľvek doklad a dôkaz, že sa niečo vôbec stalo. Lekársku správu. Komické bolo, že pred tým, ako ho ukázali lekárovi, tak mu prehodili klepetá, aby mal ruky spútané vpredu. Po ošetrení, mu zase prehodili putá dozadu. A odviezli ho naspäť.

Ak si niekto myslí, že nasledoval výsluch, alebo niečo podobné, tak sa mýli. Do štvrtej rána sedel Saša na oddelení, spútaný klepetami, ruky za chrbtom, dobitý, krvavý a dokopaný. Žiadna výpoveď, nič. Okolo štvrtej ráno došli policajti, dali mu dole putá a surovo mu oznámili, že môže vypadnúť. Systémom, že zbaľ sa vypadni. Saša sa samozrejme dožadoval nejakej správy, nejakého protokolu, niečoho, čo by vysvetľovalo, prečo sa toto udialo. Odpoveď od policajta bola, tam sú dvere, vypadni. Saša nevie mená, nevie kto to bol, ani koľkí (absolútny šok), nemá záznam od polície, skrátka nič. Okrem lekárskej správy.

Takže nevinný človek, ktorý sa ocitol náhodou na Osuského 3 v Petržalke bol políciou dobitý tak, že musel ísť na pohotovosť, dokopaný, obmedzený na slobode a zadržiavaný v putách. V takomto stave ho vyhodili v treskúcom mraze o štvrtej ráno z policajného oddelenia cirka dva kilometre od miesta, kde mal zaparkované auto.

Ešte v ten istý deň mi volal a porozprával, čo sa stalo. Bolo to desivé počúvanie a bolo počuť, že to bol otrasný zážitok. Saša bol ešte napumpovaný adrenalínom, takže sa to z neho sypalo ako z vreca.

Záverom. Je toto legálne? Kde je kamerový záznam z tohto zásahu? Majú takéto právomoci policajti, nevinného človeka vytiahnuť v noci z auta dobiť ho do krvi, zadržať v klepetách ako zločinca celú noc na oddelení a potom ho vyhodiť ako kus hovna na ulicu, že padaj? Žiadne prepáčte, pomýlili sme sa. Dokonca ani vykanie. Tak a toto je polícia Kaliňáka a Gašpara. Ovšem, ak nie je kamerový záznam, tak skutok sa určite nestal, hlavu si skrvavil sám, určite on sám napadol celé oddelenie PZ. Lebo výpoveď je jeden, bez svedkov, proti mašinérii policajtov.

Dnes mi volal, že podal trestné oznámenie. Keďže bol sám a policajtov bolo ako potkanov v kanáli, predpokladám, že skutom sa nestal, Saša nadol policajtov sám, potom skočil rybičku na asfalt, hlavou brzdil a ešte sa vulgárne policajtom vysmieval, za čo by mal dostať nepodmienečný trest odňatia slobody.  Ak chcete, šírte tento článok.

 

Teraz najčítanejšie