Denník N

V čom je Fico vinný

Robert Fico, ale aj mnohí ďalší ľudia, doteraz nechápu, prečo by mali kvôli vražde novinára a jeho priateľky odísť, padnúť, vyvodiť politickú zodpovednosť.

Foto pre koláž: SITA, TASR, Ján Zemiar, Aktuality.sk

Robert Fico, ale aj mnohí ďalší ľudia, doteraz nechápu, prečo by mali kvôli vražde novinára a jeho priateľky odísť, padnúť, vyvodiť politickú zodpovednosť. Fico ich predsa nezabil. V čom je teda vinný a prečo by mal skončiť?

Vysvetlenie je ale pomerne jednoduché – posledná kvapka.

Fico je vinný v tom, že toleroval „nevyšetrovanie našich“, zhovievavosť k machináciám „našich“, zakrývanie podvodov „našich“, bývanie u „našich“, že zakrýval ovládnutie polície a prokuratúry „našimi“, kde sa všetko zametá pod koberec systémom „Skutok sa nestal“. Je vinný v tom, že neozdravil políciu a prokuratúru, že z polície aj prokuratúry sa stal nedôveryhodný orgán, ktorého úlohou sa stalo písanie slohových prác na tému, ako sa „Skutok nestal“.

A práve toto zakrývanie vedie k rozvratu spravodlivosti. „Naši“, a s nimi aj rôzni mafiáni a grázli, sa cítia nedotknuteľní, a myslia si, že si môžu dovoliť všetko. Nič nerešpektujú. Zvyšujú ďalšiu nespravodlivosť v spoločnosti, lebo už „pod ochranou“ nekradnú len „naši“, ale aj ďalší. Lebo však polícia má iné starosti (chrániť „našich“).

Naši

Je to ako v rodine s deckom, ktorému ste neurčili hranice a to decko ich skúša, kam až môže zájsť. Až vám raz kvôli drogám vykradne dom, alebo vás vyhodí z domu, narobí vám zlé meno, privedie „vymáhačov“ s hrubými krkmi k vašim dverám a tí vám bez strachu začnú rozbíjať majetok (v lepšom prípade). Lebo ste neurčili hranice.

A Fico takto „neurčoval hranice“ a neudržateľne kryl „našich“, Kaliňáka (aj Harabína, ktorý rozvrátil súdnictvo) a spôsobil rozvrat viery ľudí v spravodlivosť, až mu to prerástlo cez hlavu.

Posledná kvapka

A po vražde dvoch mladých ľudí, s ktorými síce Fico nemá priamo nič spoločné, dokvapla tá povestná posledná kvapka. Do slovenského hlineného krčahu. Pretože zabiť sa dá aj tak, že v mene ochrany svojich nepriamo ochraňujete aj iných, grázlov. Alebo, že si neplníte svoje povinnosti (pomáhať a chrániť).

A túto ochranu už na Slovensku nikto nechce.

A v tom je Fico vinný. Pretože to kryl. Hoci aj tým, že nerobil nič.

A dodajme – naposledy Kaliňák „priniesol“ zákon o odčlenení inšpekcie 5 minút pred tlačovkou Most-Híd. To boli Robovia tie povestné minúty pred 12-tou, ktoré ste vtedy nepochopili rovnako, ako nechápete teraz.

Takto nie!

A aby ste si tú zvrátenú selektívnu ochranu len pre vyvolených predstavili aj Vy:

Predstavte si, že vás neošetria u lekára, lebo – nie si náš. Dokonca si nadával na lekárov za zlé ošetrenie, čo chceš.

A teraz si predstavte, že to isté povie minister vnútra a zachová sa tak polícia, ak sa vám niekto vyhráža (reakcia k vyhrážkam Kočnera Kuciakovi).

To je Slovensko pod vládou dvoch neoddeliteľných Robertov – Roberta Fica a Roberta Kaliňáka. „Ošetrujú“ len „našich“. A majú ošetrovať všetkých, či ich volili, alebo nie.

Podporte článok na Vybrali.SME.sk  pošli na vybrali.sme.sk
alebo zdieľajte na FB. Sledovať ma môžete tu.

Teraz najčítanejšie

Anton Piták

Som hrdý Oravák, Slovák a Európan. Túto krásnu krajinu, milujem a záleží mi na Slovensku. Záleží mi veľmi na tom, aby nám odtiaľ neutekali naše deti. Som občiansky demokrat telom aj dušou. Ako lokálny aktivista sa venujem výučbe programovania na krúžkoch, keďže štvrtá priemyselná revolúcia nás čaká a neminie. Moji žiaci sú úspešní výhercovia súťaží, programátori aj programátorky, a reprezentanti nášho Slovenska. Aktívne pracujem v strane Demokrati (predtým SPOLU), aby sme priniesli Slovensku lepšiu a kľudnejšiu politiku s občanom v strede záujmu. V týchto voľbách kandidujem za stranu Demokrati pod číslom 29. Zaujímam sa o lepšie školstvo pre naše deti, fungujúcu políciu a súdnictvo a profesionalizáciu (odpolitizovanie) štátnej/verejnej správy.