Denník N

Cui Bono Robert Fico?

Právnik Robert Fico, ktorý prehral väčšinu súdnych sporov a zaviedol niekoľko protiústavných zákonov, vo svojej snahe udržať pri moci seba a svojich oligarchov, ktorí premenili tento štát na svoju „rodinnú firmu“, prepol odpútavací marketing do nového módu – nedemokratické postupy. Cui Bono?

Robert Fico vo svojej snahe udržať pri moci seba a svojich oligarchov, ktorí premenili tento štát na svoju „rodinnú firmu“, prepol marketing do nového módu – nedemokratické postupy.

Takto, označovaním kľudných pochodov, kde ľudia kultivovane vyjadrujú nespokojnosť s ovládnutím štátu a jeho mafianizáciou, ktorá spôsobila, že okrem jeho ľudí sa tu pri vystrájaní cítia bezpečne aj rôzni mafiáni, sa snaží prepnúť tému. Lebo prepínanie tém mu vždy išlo.

Nedemokratické postupy?

Ale. Rober Fico rečami o „nedemokratickom postupe“ len potvrdzuje úroveň svojho právneho vzdelania, ktoré potvrdil nielen kvalitou vedenia štátu, ale aj tým, že doteraz prehral všetky spory, vrátane troch sporov na ústavnom súde. Pravda je totiž niekde inde.

Jediný nedemokratický krok tu zatiaľ urobil R. Fico, keď zvolil nového generálneho prokurátora, keď už bol jeden zvolený a spolu s Gašparovičom protiústavne prebrali moc nad generálnou prokuratúrou.

Cui Bono?

Áno, Cui Bono Robert Fico. V čí prospech bolo robené prebratie prokuratúry a ovládnutie polície? Aké demokratické to bolo? Koho skutky tu polícia zahladzovala, komu sa písali slohové práce „Skutok sa nestal“? Obyčajným ľuďom, ani tejto opozícii nie.

Skutok sa nestal, ani keď Ján Kuciak podal trestné oznámenie za vyhrážanie. Minister vnútra dokonca skutok zosmiešňoval, tak, ako sa zosmiešňujú útoky na (zavraždené) ženy. Skutok sa nestal, ale komu? A dokedy sa takto nebudú skutky stávať?

Skutok sa u právnika Roberta Fica zjavne nestal, a všetko bolo „demokratické“, aj keď protiústavne zabral ľuďom pôdu pod predražené diaľnice, ktoré stavala firma mecenáša – Váhostav.

Skutok sa nestal ani potom, keď táto firma nevyplatila stovky robotníkov, ktorí kvôli dlhom skončili v exekúciách, zatiaľ čo jeho kamarát v novej vile na Bahamách. To bolo naopak „demokratické“, podľa právnika R. Fica.

„Demokratické“ bolo zjavne aj zakázanie zisku zdravotným poisťovniam, však právnik Fico si to s nimi rozdá. Rozdal. Protiústavne. Ako vždy. „Demokraticky“.

Robert Fico sa vždy a rád hra na demokrata, ktorý aj ako právnik pozná práva a postupy, perfektne. Otázka potom znie, prečo doviedol štát tam, kam doviedol. A koho právnikom je a bol? Občanov Slovenska? Alebo „jeho ľudí“, oligarchov, a kvôli ochrane „vlastných“ aj mafiánov?

Robert Fico ako právnik prehral väčšinu sporov. Či už na Európskom súde pre ľudské práva (aj vďaka toho, ako sa správal jeho sociálne-demokratický „predchodca“ V. Mečiar), alebo na našich súdoch, aj s I. Radičovou.

Alebo na našom ústavnom súde – vyvlastnenie, zákaz zisku, a v spolupráci s akoby členom Smeru, aj porušenie práv pri voľbe/nevoľbe generálneho prokurátora.

Robert Fico ako právnik mal problém, že mu dlhé mesiace nevedeli doručiť predvolanie na súd. Samozrejme, bolo to demokratické. Alebo?

Cui Bono Robert Fico?

Práve o to ide v týchto časoch. Dokedy bude Cui Bono v prospech tých, čo končia s oznámením „Skutok sa nestal“. Či a dokedy budeme tolerovať oligarchizáciu politiky a mafianizáciu štátu. Dokedy budeme tolerovať, že polícia nerobí svoju prácu poriadne ale len tak „polovičato“, pre „svojich“, v mene krytia moci veľkých.

Lebo, Robert Fico, tu už nejde LEN o vyšetrenie vraždy, to už nie je primárny cieľ nás, nespokojných ľudí. Tu ide o PREVENCIU A NÁPRAVU.

O prevenciu ľudu pred tým, aby sa Cui Bono už neobracalo proti nám, ale v náš prospech.  Aby vláda slúžia nám všetkým, a nielen vyvoleným. Aby chránila nás všetkých, a nielen svojich.

A preto sme na námestiach boli. A dúfam, že v piatok budeme a v ešte väčšom počte. Lebo toto je prevencia. Pred Vami. Pred právnikmi, ktorí ohýbajú demokraciu a „demokratické postupy“ len pre svoje ciele.

Cui Bono? A hlavne – dokedy?

Podporte článok na Vybrali.SME.sk  pošli na vybrali.sme.sk
alebo zdieľajte na FB. Sledovať ma môžete tu.

Teraz najčítanejšie

Anton Piták

Som hrdý Oravák, Slovák a Európan. Túto krásnu krajinu, milujem a záleží mi na Slovensku. Záleží mi veľmi na tom, aby nám odtiaľ neutekali naše deti. Som občiansky demokrat telom aj dušou. Ako lokálny aktivista sa venujem výučbe programovania na krúžkoch, keďže štvrtá priemyselná revolúcia nás čaká a neminie. Moji žiaci sú úspešní výhercovia súťaží, programátori aj programátorky, a reprezentanti nášho Slovenska. Aktívne pracujem v strane Demokrati (predtým SPOLU), aby sme priniesli Slovensku lepšiu a kľudnejšiu politiku s občanom v strede záujmu. V týchto voľbách kandidujem za stranu Demokrati pod číslom 29. Zaujímam sa o lepšie školstvo pre naše deti, fungujúcu políciu a súdnictvo a profesionalizáciu (odpolitizovanie) štátnej/verejnej správy.