Denník N

Nevládzeme kvôli vám

08.03.2018, deň pred vypuknutím obrovských protestov, ktoré Slovensko od ‘89 ešte nezažilo. Uvedomte si len jedno páni, ktorí sa tak bojíte prevratu, revolúcie či ako si to chcete nazvať. My nie sme platení, zmanipulovaní, sprostí a slepí. My už proste len nevládzeme…

Pred pár dňami som sa stretla s názorom, že, čo riešim, veď nežijeme v ére 90-tych, nepodpaľujú sa autá, nenachádzame hlavy nepohodlných po Télgartskych lesoch a od reštaurácií a barov, nikto nezbiera výpalné.

Dobre beriem, nežila som v tých rokoch, ale počula som o nich veľa, čítala som o nich veľa a viem o nich veľa, viem, že to bolo zlé, ale to čo prežívame dnes nie je o nič lepšie.

Páni v bielych golieroch, vo vyfešákovaných košielkach a kravatách sú prepojení priamo na taliansku mafiu, kradnú obyčajným slušným ľuďom peniaze samozrejme podľa súdov legálnym spôsobom, kryjú kauzy, za ktoré by v iných štátoch politici sedeli za mrežami a nie na Úrade vlády, hľadia stopy, ktoré ich usvedčujú z porušovania zákonov toho najhrubšieho zrna. Nemajú toľko hrdosti, ani kúsok chrbtovej kosti, aby pochopili, že oni majú krv na rukách, práve oni sú vinní.

My nie sme sprostí, nikto z nás. Môžete hrať akékoľvek divadlo. Vyťahovať konšpiračné teórie, útočiť na novinárov a tváriť sa stále ako najväčší svätci. My sme vás už odhalili, my vieme kto ste, my vieme čo ste nám vzali, čo ste zapríčinili, koho krv máte na rukách, koho kryjete, koľko káuz ste zamietli pod koberec. Vieme prečo tak veľmi túžite po moci. Okúsili ste jej chuť raz a neviete sa jej nabažiť. Vy tu nie ste pre ľudí, vy ste tu pre kšefty, pre svoje vlastné blaho. My sme vám ukradnutí, s výnimkou volieb samozrejme. Ale, toto vám už neprejde. Pohár už pretiekol. To 10-ročné divadlo, ktorým vymývate mozgy sa skončilo. Majte aspoň štipku hrdosti, pozrite sa do zrkadla a prestaňte veriť svojim klamstvám a nájdite niekde hlboko vo vnútri štipku SVEDOMIA. Omyl, vy ho už nemôžete ani len mať, to už je dávno pochované vďaka vašim činom.

Vy ste umlčali dvoch z nás, slobodných a slušných ľudí, ktorým ste nesiahali ani po členky. Nás už neumlčí nikto. My budeme bojovať, my dokončíme to čo Ján začal a nenecháme, aby tento štát ďalej smeroval k záhube. My chceme slušný štát, štát, ktorý sa zbaví všetkých kšeftov, ktoré máte rozpracované, štát, ktorý dokáže jedného dňa dôverovať polícii, prokuratúre a súdom, štát, v ktorom my mladí ľudia budeme chcieť študovať, žiť a vychovávať svoje deti, štát, za ktorý sa nebudeme musieť hanbiť. Ale taký štát nikdy nedocielime, ak tam budete VY. Vy všetci.

Uvedomte si ešte jednu podstatnú vec. Väčšina z nás ten hnev, krivdu, bezprávnosť cíti už roky, väčšina z nás nevie ani len kto je George Soros, ale vieme kto ste vy, a to nám stačí.

Nechajte nám aspoň to jedno a to právo na názor. Nechajte nás vyjsť do ulíc. Nechajte nás konečne na pokoji, my vás tu nechceme. Lebo už nevládzeme. Nevládzeme kvôli vám.

 

Teraz najčítanejšie

Scarlett Langová

Mám 18 rokov a študujem na Bilingválnej Obchodnej akadémii v Rožňave. Veľmi ma zaujíma politika, spoločenské dianie a spravodlivosť v tejto krajine. Snažím sa "bojovať proti korupcii" a to prostredníctvom aktivít v OZ Zastavme korupciu a tiež v mojom meste Rožňava so skupinkou Do vlastných rúk. Túžim žiť v spravodlivej krajine, ktorá nebude od základov napadnutá aroganciou moci, nefunkčnosťou orgánov činných trestnom konaní a korupciou na najvyšších miestach.