Denník N

Prevrat, majdan, krv na námestiach?

Tak a spadla klec. To je šialené. Počúvali ste špeciálneho prokurátora Špirka? Vypustil bombu. Nie nejaký pajác. Špeciálny prokurátor. Aj keď to človek vie, vždy mi behajú zimomriavky po tele, keď to počujem v podrobnostiach. A teraz ako ďalej?

Ja osobne zostávam v nemom úžase, čo sa deje. Myslím na to, ako dokázali banditi zase vypáliť do tekvíc hlupákom výrazy ako prevrat, majdan, bude tiecť krv, chaos nestabilita. A žasnem, že aj časť novinárov začína bľabotať o hysterickej opozícii a že by sa malo poľaviť.

Tak do frasa a prdele vtáčej, mäknú vám mozgy? Alebo sa bojíte? Alebo čo má byť toto? Celé roky sa ksichtíte, že idete smeráckej mafii po krku a teraz, keď je konečne šanca  vysporiadať  sa s tou čvargou (myslím demokraticky vo voľbách) , tak zrazu sa treba krotiť a mierniť? ČO STE SA ZBLÁZNILI?

To má byť smrť  dvoch mladých ľudí len tak? To nevidíte, o čo sa tu hrá? Akýmkoľvek hyenistickým spôsobom naťahovať čas, aby všetko to svinstvo zase len vyhnilo a organizovaný zločin zastrešovaný smerákmi mohol beztrestne pokračovať?

Čo to prosím drístate a podsúvate, že niet alternatívy, že aj opozícia je obdobné svinstvo, ako Smer? Vy rozumiete hovorenému a písanému slovu? Čo je to za prevrat, ak niekto požaduje v tejto situácii, keď je vlastne vinou smeráckej mafie štát rozvrátený, predčasné voľby? Veď toto sa na Slovensku udialo viac krát a nikdy nikto neblúznil o prevrate a chaose!

Aj bos grázlov súdruh Ryšavý Kornel vyvreskoval v roku 2004, kedy on inicioval referendum o predčasných voľbách, citujem: „Legitímnym cieľom každej opozície je skrátiť volebné obdobie vlády, s ktorou nie je spokojná“. A nech to zarezonuje lepšie, prečítajte si citát Fica ešte raz prosím.

Píšem to aj pre verejnosť. Prosím nenaleťte drístom smerákov a nezmyslom časti novinárskej obce. Tu sa preukázali skutočnosti konvergujúce k istote, ktoré odhalili v plnej nahote previazanie organizovaného zločinu, teda mafie na absolútne politické špičky vlády SR! To akože máme byť ticho a čakať kým tí, ktorí sú úplne najpodozrivejší z účasti na organizovanom zločine, vraj vyšetria samých seba?

Nebolo to tak, že na začiatku mala opozícia len jednu jedinú požiadavku tak logickú a legitímnu, že v normálnej krajine by to bolo automatické? Odstúpenie Kaliňáka a Gašpara? Prečo to Fico neurobil? Prečo to eskaloval a špičkoval do dnešného stavu? Za tento stav je priamo zodpovedný Robert Fico! A opozícia sa má mierniť. Znova, zošaleli ste?

Môže opozícia za  blúznenie Fica o Sorošovi a temných silách? Ako sa prosím na toto dá reagovať normálne? Zhrozená je EU, diplomati, veľvyslanci, poslanci európskeho parlamentu, dokonca taký kovaný smerák ako Zala napísal článok, v ktorom sa vygrcal na Fica. A pribúdajú ďalší a ďalší, ktorí sa odvažujú nahlas povedať, aká zberba, aké kriminálne živly ovládajú Slovensko a ako ho nehorázne rozkrádajú!

Opozícia nerobí nič iné, len si úplne normálne plní svoju povinnosť, keď poukazuje na prerastenie organizovaného zločinu do štruktúr vlády SR! Prináša nové zistenia a dôkazy. Ozývajú sa ďalší ľudia, ktorí sa prestávajú báť smeráckej mašinérie.

A korunu tomu nasadil dnes Špirko. Očakávam, že spolužiak Fica, toho času generálny prokurátor rozpúta peklo po obvineniach, že Strapatý a Robo, čítaj Počiatek a Kaliňák, skrze týpka nazývaného Peňaženka ukradli Slovensku 200.000.000 eur. Slovom, dvesto miliónov eur!

To akože treba milí novinári a verejnosť pokojne čakať? Byť v kľude a čakať, kým sa sami vyšetria?

Netajil som sa v minulosti tým, že považujem slovenských novinárov za veľkú slabotu. Dávnejšie som napísal o tom aj článok. Že možno nároky vyššieho štandardu spĺňa na Slovensku  toľko novinárov, že ich zrátam prstami jednej ruky. Toto je môj osobný názor, moje presvedčenie, iní sa na to môžu dívať opačne. Možno som ovplyvnený tým, že pozerám viac zahraničnej televízie ako slovenskej a vidím, ako má vyzerať novinárska práca, ako sa majú moderovať diskusie a porovnávam. V tomto zaostávame svetelné roky.

Koľko je novinárov, ktorí neustále šijú do opozície? Spomínate na pamätný výrok Šútovca, že radšej Fico ako Sulík? Nejaký Arpád Šoltéz nedávno písal o Sulíkov článok, v ktorom splietal Tretiu ríšu a koncentračné tábory!  A tak ďalej. Ste strelení? Vy tu máte čistokrvnú mafiu priamo na úrade vlády, vy tu máte gaunerov, ktorí sa neštítia ničoho, nič im nie je sväté, ohrozujú bezpečnosť štátu, kradnú miliardu priamo pred vašimi očami, ale vám vadí niekto z opozície, na koho nemáte a štipku nejakej prrasačiny. Choré. Takýmito drístami podporujete to, čo chce Fico, Kaliňák a ďalší raubíri. Aby prevládal v spoločnosti názor, že všetci rovnakí. Tento názor je aj tak už dosť rozšírený. A o toto im hlavne ide. Nie hrať poctivých. To už ani neimitujú. Stačí im, ak presvedčia dostatok ľudí, že ostatní sú rovnakí zlodeji a banditi, ako oni. Aby radšej potom volili akože socialistických banditov.

Keby sme mali politickú scénu bez hyén a kriminálnikov, tak ako je to v civilizovanom svete, tak prosím, onanujte nad hlúposťami, čo kto povedal, kto je homofób, kto vyháňal diabla z úradu, kto sa s kým stretol, kto je za migrantov, kto nie a podobne. Ale tu máme do činenia so samotným Diablom, so stelesnením zla a podliactva!

Priatelia, ak chcete a máte chuť, prosím „evanjelizujte“ okolie, známych. Ak sa teraz trochu nerozhýbeme, tak už fakt nikdy. Vysvetľujte, že predčasné voľby nie sú žiadnym prevratom, že žiadna krv nebude tiecť (ak sa smeráci neuchýlia aj k takýmto provokáciám, čomu by som sa ani zamak nečudoval), je to bežný nástroj, ktorý si už Slovensko iks krát vyskúšalo! Ignorujte bláznov a trolov, ako som si všimol, trolovacia fabrika v Petrohrade fičí na plné obrátky. Dajú sa identifikovať. Podivné mená, často bez fotky, bez veľkej histórie na profiloch. Najlepším riešením je absolútna ignorácia takýchto obskúrnych figúriek!

Predčasnými voľbami sa zvyšuje nádej na vyšetrenie vrážd a všetkých svinstiev, ktoré sa postupne vyplavujú na povrch. Takže práve toto je najlepšie riešenie. Prečo v takejto situácii nenechať voličov rozhodnúť o tom, čo chcú aj naďalej túto bandu zlodejov? Možno sa rozhodnú, že ju chcú. V takom prípade  OK, ja končím s touto krajinou, určite mnohí ďalší, ale ak to bude vôľa národa, tak prosím. Potom budú mať fakt legitimitu kradnúť naďalej a likvidovať nepohodlných.

Žiaden prevrat! Žiaden majdan! Žiadna krv sa nekoná. Normálna vec. Najvyšší predstavitelia štátu sú vážne podozriví  z účasti na organizovanom zločine, na bezbrehom rozkrádaní štátu, na likvidácii nepohodlných (a to nemyslím len chudáka novinára s priateľkou), to snáď nikto nemôže spochybniť. Tak nie je úplne logická vec spýtať sa znovu voličov, teda národa, či toto chcú aj naďalej, alebo im svitlo v hlavách a chceli by mať nebodaj niečo iné, možno aj slušnejšie?

A žurnalisti, ktorí máte ešte trochu sebaúcty. Nie ste schopní dohodnúť sa  aspoň jeden raz, že všetci budete ignorovať Ficove tlačovky, na ktorých len blúzni monológom a hneď zdrhne? Tak ako to naznačil TREND? Isto, nečakám to od Bielika (hanba slovenskej žurnalistiky), ale máme snáď aj iných. Nebolo by to vyjadrenie úcty aj Janovi Kuciakovi? Keby došiel Ryšavý Kornel do miestnosti a sedel by tam len Bielik?  Myslím, že by ho drblo.

Záverom. Ak nie teraz, tak nikdy. Myslel som si, že aspoň toto konečne zjednotí národ. Mýlil som sa. Aj novinári, kadejakí analytici, politológovia či čo to ja za fras, aktivisti a kadejakí trolovia sa neuveriteľne aktivovali a začínajú všetko spochybňovať.

Jeden môj známy na fasabúku postol video výpovede Špirka.  Viete čo bol prvý komentár pod tým? Že prečo zrazu až teraz s tým vyšiel. A ja som pochopil naplno (vlastne som to pochopil už dávno), že s nami nie je niečo v poriadku. Nezaujímalo ho, ČO povedal. Obsah. Zaujímalo ho, prečo teraz, lebo to je asi to najdôležitejšie a pravdepodobne nejakým záhadným spôsobom aj podozrivé. Normálne som pesimista.

Ale asi to tak má byť. Každý národ má takú vládu, akú si zaslúži.

Ak dovolíte, ešte jedna malá úvaha. Adresovaná smerákom. Upísali ste sa Diablovi. Obcovali ste s ním. Diabol vám vygumoval city, morálku, zodpovednosť, empatiu. Získali ste pocit, že môžete všetko a vaše rozkrádanie ste hnali do extrému. Len zabudli ste trošku na to, že ten kto obcuje s Diablom, skôr či neskôr zaplatí. Diabol si vyberie svoju daň aj s úrokmi. Zdá sa, že nastáva čas, kedy prichádza po svoju vratku.

Teraz najčítanejšie