Denník N

Ako to vidím ja

Pre mňa osobne, ako veriaceho človeka bol najväčší moment a zároveň myšlienka Pochodu, keď niekto úplne spontánne v zástupe vykríkol: „Som síce ateista, ale musel som sem prísť povedať a ukázať kresťanovi s birmovkou Ficovi, čo je to spravodlivosť a morálka.“ Po Pochode však s určitosťou vieme povedať, že aj keď Fico so svojou vládou nerozumie hodnotám a spravodlivosti, my občania hodnotám i spravodlivosti rozumieme. Občania Slovenskej republiky, tak ako Pochod, sú mnohohlasí, ale jednotný v uhle pohľadu na nekompetentnosť Ficovej vlády, nekompetentnosť samotného Fica a na smerovanie a budúcnosť Slovenska.

Inak musím sa priznať, že vo vrecku na pochode som mal kocky, aby som vyjadril solidarity nielen s ľuďmi na Slovensku, ale aj so všetkými kockami, ktoré ležia len tak na uliciach Slovenska. Som náramne zvedavý, či Fico zvolá bezpečnostnú radu štátu kvôli mojím kockám vo vrecku, ako ohrozenie štátu. Fico zdá sa, že za svoju nekompetentnosť a šírenie bludov, by už ani nemal dostávať plat. Všetci vidíme v priamom prenose, ako ohrozuje Fico našu bezpečnosť.

A teraz trochu myšlienok pre stranu Híd a Bugára. Ja myslím, že si to už všetci mohli všimnúť. Fico skončil. Otázne je, koho ešte siahne so sebou. Všetci dobre vieme aká kariera a budúcnosť čaká Ficových kumpánov. Môžete sa spýtať Prochádzku.

Ako to teda vidím ja. Iste si všetci všimli, vrátane celého parlamentu, že nemáme problém si vyzbierať podpisy na predčasné voľby, ale prečo by sme to robili, keď je to už všetkým v tejto republike jasné. A najúspornejšie riešenie o predčasných voľbách, je riešenie cez parlament. Predčasné voľby sú nevyhnutné. Mali by to v parlamente všetci jasne pochopiť. A čo sa týka strany Híd. Má už len dve možnosti. Prvá je, že s Ficom sa ešte viac ponorí do korupčného bahna a strátí Hid budúcnosť a karieru. A druhá je, že zahlasujete za predčasné voľby, ponúknete do volieb nejaký program, ktorý môže osloviť – taký, ktorý aj dodržíte – a uvidíte, čo vám odpovedia ľudia vo voľbách.  Aspoň, tak by sa zachoval charakter.  Možno pán Bugár i pri ceste z dovolenky niekde pri ceste za dedinou natrafil na pútač strany Híd – charakter rozhoduje.

Dočasná vláda bez Fica a Kaliňáka do predčasných volieb bude svietiť a kúriť. Nič o zásadnom nebude rozhodovať. A okrem toho do predčasných volieb parlament schváli zákon o hmotnej zodpovednosti politikov. Keď nesú zodpovednosť v práci občania Slovenskej republiky, prečo by nemali niesť hmotnú zodpovednosť politici? Pokiaľ viem, tak jedine Ficova vláda a jeho ministri na nástenkovom tendri boli právoplatne odsúdení. A či už v minulosti, teraz prítomnosti alebo i budúcnosti by politici mali za svoje dokázane vykrádanie niesť hmotnú zodpovednosť.

Do predčasných volieb nebude nikto z vlády SR šíriť medzi nami strach, bludy, konšpirácie, vyvolávať v nás rozbroje a nepriateľstvá, vysmievať sa nám alebo nás urážať. A to tak, v našom občianskom žití, ako aj, ak tak uvážime na našom verejnom pochode.

Fica, si zoberte so sebou, nás s ním už neobťažujte. Ak by mal ešte niečo povedať, tak mu radšej zašite tú jeho prázdnu hubu. Alebo v tom momente radšej ukážte monoskop, alebo nejaké kocky, alebo iné tvary, s ktorými má (ako by som to jemne povedal), no tvary, s ktorými má nejaký – vzťah.

S džbánom na kradnutie na našej verejnej vode, môžete chodiť len dovtedy, kým sa nerozbije.

Zobrali ste nám totiž bezpečnosť a perspektívu v krajine a my chceme predčasné voľby.

Teraz najčítanejšie