Denník N

K MDŽ

©Shooty
©Shooty

Premiér Fico aj po tieto dni pokračuje v nechutnej show, ktorú jeho strana organizuje každoročne pre verné fanynky a ktorú veľmi nepresne nazýva Oslava MDŽ. Znôšku obvyklých, k ženám často urážlivých vtipov, vystriedal pátos a hraná úcta k vraždám Martiny a Jána. Hraná, pretože skutočný muž by z úcty k smrti dvoch mladých ľudí akékoľvek oslavy zrušil. Vedel by, že sú absolútne nepatričné. Náš pán premiér ale nie je skutočný muž. Je to len taký nie veľmi vydarený fejk.

Skutočný muž by nikdy nedovolil, aby si niekto kúpil jeho loajalitu. Skutočný muž by nikdy neponížil svoju manželku verejným prezentovaním sa so svojou milenkou. Skutočný muž si nepotrebuje dokazovať svoju hodnotu tridsaťtisícovými hodinkami, údajne darom od manželky. Tej manželky, ktorej ponižovanie v priamom prenose mu absolútne nevadí.

Skutočný muž by nikdy nespôsobil hanbu svojej krajine. Jej záujem by mal vždy väčšiu váhu, ako jeho vlastné pohodlie, či moc.

Skutočný muž nepotrebuje urážať svojich oponentov. Bude sa s nimi do krvi hádať, ale bude to férový súboj. Skutočný muž sa nehanbí za svoju slabosť, ukazuje tým iným, že je tiež len obyčajný človek. Skutočný muž si vie priznať svoje chyby a vie sa za ne ospravedlniť. Náprava krivdy je pre neho dôležitejšia než ochrana vlastnej neomylnosti.

Skutočný muž je počestný. To znamená, že nielen nekoná činy v rozpore s morálkou, ale nevie nezasiahnuť ak by ich konal niekto v jeho blízkosti.

Skutočný muž je láskavý. K ženám, ku starším, k deťom, k slabším, k ľuďom, ktorí na ňom závisia. Neponižuje nikoho a nepohŕda nikým.

Bohužiaľ, z vyššie uvedeného máš náš premiér len homeopatické množstvo vlastností. Je len hercom, dnes už vo veľmi vypätej dráme, ktorej priebeh očividne nezvláda.

Za všetkých mužov, ktorí sa snažia byť skutočnými mužmi v zmysle vyššie uvedeného vám všetkým, milé dámy, prajem k dnešnému sviatku aby ste vo svojom živote mali čo najviac tých skutočných, normálnych, fungujúcich, dospelých, občas do zúrivosti privádzajúcich, ale predsa milovania hodných chlapov. Nech už bude ich rola vo vašom živote akákoľvek.

Teraz najčítanejšie