Denník N

Je jedno čo robí človek predtým, než ho zamestnajú na Úrade vlády?

Správa z návštevy europoslancov na Slovensku poskytla zaujímavé, miestami bizarné, pohľady Róberta Fica na svet okolo neho. Pri niektorých, ako napr. že na východe nič nie je, tobôž mafia, sa človeku až nechce veriť, že to myslel vážne.

Komentáre k spochybňovaniu prítomnosti mafie na východe, aj východu samotného, ponechám dotknutým spoluobčanom, aj keď som tiež rodený východniar. Mňa skôr zaujala jeho reakcia, keď prišla reč na asi najznámejšiu štátnu radkyňu v Európe. Na nepríjemné otázky europoslancov premiér totiž reagoval strohým vyjadrením v zmysle „nie som zodpovedný za to, čo robila predtým, než sa stala zamestnankyňou Úradu vlády“.

Hmmm.

Toto už nemožno nazvať len demagógiou. Je to horibilná drzosť a zároveň výsmech Róberta Fica všetkým tým, ktorí na sebe poctivo pracujú aby sa mohli uchádzať o prácu pre tento štát a preukázať sa pritom patričným Curriculum Vitae ako aj svojim morálnym kreditom. No najbizarnejšie je, že podľa premiérových slov, môže byť človek bez škrupúľ napríklad porno-model (-ka) a nie je to nijakou prekážkou pri jeho prijímaní do vrcholovej štátnej služby. Proste akási hrubá čiara za minulosťou.

Tak to nie!

Róbert Fico je plne zodpovedný za to, koho na jeho úrade zamestnali a pustili k citlivým informáciám bez bezpečnostnej previerky! Je plne zodpovedný aj za to, že túto pochybnú osobu vydávali pri návšteve u nemeckej kancelárky za zahranično-politickú poradkyňu premiéra bez toho, aby mala patričnú kvalifikáciu, skúsenosti a …dôstojnosť.

No predovšetkým je plne zodpovedný za to, že vulgárnym spôsobom skompromitoval úrad predsedu vlády Slovenskej republiky, ktorý mu bol občanmi prepožičaný.

Teraz najčítanejšie

Ivan Holko

Mojou prácou je veterinárna medicína. Venujem sa výskumu mikróbov a infekčných chorôb zvierat, občas prednášam na univerzite a som aj "kancelárskou krysou" v malej obchodno-poradenskej firme v Nitre. Trochu sa angažujem aj spoločensky a som členom strany SaS, v ktorej pomáham pri tvorbe programu v oblasti poľnohopodárstva, vedy a výskumu.