Denník N

Fico, Pellegrini, Blaha, Čarnogurský a konšpirácie o Sorosovi

Mýty o tom ako Soros poťahuje za nitky a riadi celý svet, patria roky ku konšpiračnému folklóru. Do omrzenia to verklíkujú ikony konšpirátorov, aj ochotní konzumenti ich exkremetov. Keď sa však ku nim pridá premiér, podpredseda vlády či bývalý predseda vlády, je to už trochu iná káva.

Začnime dlhoročným predsedom SMERu a trojnásobným predsedom vlády, Robertom Ficom. Ten, keď po odpornej vražde investigatívneho novinára a jeho snúbenice, ktorá otriasla našou spoločnosťou, nevedel kam z konopí, obvinil prezidenta republiky, že jeho kroky sú riadené zo zahraničia a ako tromf vytiahol prezidentove stretnutie s 87-ročným finančníkom Georgom Sorosom v septembri 2017. Rovnakým spôsobom urazil aj občanov tejto krajiny, ktorí sa zúčastnili protestných pochodov a zhromaždení. Jeho nehorázne obvinenie pochopiteľne nezostalo nepovšimnuté. Informovali o ňom okrem iných Aktuality.sk, Denník N, SME, Pravda či TV noviny.sk.

Ficove konšpirácie na úrovni Rostásovských Zemavekov, Lichtnerových a Huďových Infovojen, Slobodného vysielača či náckovských stránok, vyvolali búrku nevôle a mali ohlas aj v zahraničí. Na obranu Ficových konšpirácií vzápätí vyrazili jeho podpredsedovia, na čele so súčasným dezignovaným premiérom, Petrom Pellegrinim.

Pridal sa aj poslanec Ficovej strany, „el compañero“ Luboš Blaha. Rozhovor k téme poskytol tým napovolanejším, Hlavným správam.

Vyjadriť Ficovým konšpiráciám podporu sa poponáhľal aj niekdajší premiér, člen Valdajského klubu a predseda  Slovensko-ruskej spoločnosti, Ján Čarnogurský.

Nezostal samozrejme osamotený. Na pomoc sa ponáhľal aj bývalý náčelník krajského odboru ŠtB v Košiciach, a signatár proputinovského paškvilu „Charta 2015“ Peter Nišponský.

Obdivuhodná kariéra Petra Nišponského v komunistickej zločineckej organizácii.

Peter Nišponský a Ján Čarnogurský bok po boku na demonštrácii proti NATO 28.3.2015.

Štefan Potocký, ktorý bojuje od leta 2014 ako žoldnier na západnej Ukrajine v oddieloch proruských separatistov zdieľal status rapera Ekcelenta o „ŠÖRÖŠOVCOCH,“ ktorí údajne ženú ľudí do ulíc. A o pár dní status bývalého kandidáta za ĽSNS Ivana Bielika, ktorý oprášil starší článok bývalého Mečiarovho výrobcu zdraviu škodlivej fašírky, Pavla Kapustu z Hlavných správ.

Štefan Potocký, ktorý bojoval v Luhansku a v súčasnosti slúži v Donecku.

Ivana Bielika, ako sa zdá Soros tiež máta vo dne v noci.

Ivan Bielik ako kandidát Kotlebovej ĽSNS.

Tému Soros priživil aj podpredseda Kotlebovej Ľudovej strany – Naše Slovensko, Milan Uhrík, ktorý síce Ficove vyjadrenia označil za „pózu pre kamery s cieľom oklamať národ,“ ale Sorosovské konšpirácie potvrdil a pripravované protestné zhromaždenia, rovnako ako Fico, odsúdil.

Poznámku k téme zverejnila stránka Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko – Žilinský kraj.

Stránka Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko – Trnavský kraj sa tiež pridala.

Stanovisko Kotlebovej strany podpísané Milanom Uhríkom zverejnila stránka Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko – okres Martin. Tu je z neho iba časť.

Stránka Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko – okres Žilina, uverejnila video so stanoviskom strany k Ficovi a Sorosovi.

Fanklub Ľuba Huďa a Lichtnerova Infovojna podporili Ficove konšpirácie vyhláseniami Jána Čarnogurského, Viktora Orbána a Václava Klausa. A Ficovu rošádu a la Putin – Medvedev, privítali s nadšením: „Podarilo sa. Úspešne vyšachovali Sorosove kone – opozíciu a Kisku.

Reklamný baner strany Kotleba – ĽSNS vo voľbách do samosprávnych krajov aj s „nezávislým“ kandidátom Huďom.


Neokúňal sa ani bývalý príslušník francúzskej Cudzineckej légie, ktorý má ambíciu obesiť, postrieľať či podrezať väčšinu slovenských politikov, Dalibor Kohár. Napred zdieľal článok z ruského dezinformačného webu Aeronet a potom k článku z Parlamentných listov, napísal: „Ten debil mimovladkam dal distribuciu drogy!

Bývalý katolícky disident a v súčasnosti fanúšik Kotlebu a Putina, Anton Selecký , ktorý má stránku Magnificat Slovakia, zdieľal „vkusný“ obrázok so Sorosom a propagoval mimoriadne úspešný Antipochod proti Sorosovi so šiestimi účastníkmi.  Heslom občianskych protestných pochodov je podľa neho: „ZA POSLUŠNÉ SLOVENSKO – váš GEORGE SOROS.“

Anton Selecký s Marianom Kotlebom.

Ďalší známy proputinovský aktivista, MUDr. Andrej Janco už 4. marca zverejnil status, v ktorom okrem iného píše: „Toto je medzinárodne uplatňovaný scenár, veľmi jednoduchý, donekonečna sa opakujúci, a je jedno, či zámienkou k jeho použitiu je život Jána Kuciaka na Slovensku, alebo životy Politkovskej a Borisa Nemcova v Rusku, alebo životy desiatok iných novinárov, ktorí o ne prišli v záujme, a možno aj rukou tých, ktorým tento scenár vyhovuje … Ja osobne nie som ochotný v mene mocenských ambícií Matoviča a Sulíka a v mene Sorosových ziskov položiť svoj štát a obetovať našu budúcnosť… Na ulici rozhodujú konfidenti, provokatéri, násilie, v konečnom dôsledku Soros a jeho peniaze. Chceme demokraciu? Zbavme sa zo zahraničia financovaných mimovládok!“ Janco svoj názor ponúkol aj v podobe nahrávky a o deň na to vyzýval k zdieľaniu ďalšej a pýtal sa: „Tak kde je tu konšpirácia, Sorosovi prisluhovači, rozvracači štátu?

Andrej Jančo, prezident Slovenskej lekárskej únie špecialistov s veľvyslancom Ruskej federácie, Alexejom Fedotovom.

Rostásov Zem a Vek tiež považoval za svoju povinnosť priložiť nejaké to polienko.

Dvaja inštruktori zaručene apolitických Slovenských brancov sa tiež vyjadrili k sorosovskej téme. Vedecký pracovník SAV, Filip Rázga zdieľal status o údajne chystanom „krvavom majdane“ na Slovensku.

Svoj názor na Sorosa a jeho pôsobenie, ponúkol aj ďalší inštruktor Slovenských brancov, Martin Lipocký.

Filip Rázga a Andrej Lipocký pózujú na Jankovom vŕšku za účasti Vladimíra Mečiara, Mariána Tkáča či Tibora Rostása.

A tu členovia „dôsledne apolitického“ paramilitantného zoskupenia v akcii. Lipocký protestuje proti NATO s transparentom: „Nechceme vojská a základne NATO na území Slovenskej republiky!!!“ a Rázga s nápisom „VRAH a vojnový zločinec“ pred prezidentským palácom počas návštevy Petra Porošenka.

Pochopiteľne, takýchto vecí by sa dalo nájsť aj viac. Ale myslím, že pre ilustráciu to úplne stačí. Na záver zostáva iba zablahoželať  odstupujúcemu aj dezignovanému premiérovi k ich názorovým súputnikom.

Doplnené 23.3.2018

Podpredseda KSS Jalal Sulejman, pochopiteľne v antisorosovskom ťažení nemohol chýbať.

Jalal Sulejman spolu s Robertom Ficom vo februári 2007 v stane líbyjského diktátora Mummara Kaddáfího.

 

 

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.