Denník N

Je po voľbách, zvyknite si

Len ťažko by sa hľadalo výstižnejšie vyjadrenie pohŕdania občianskou spoločnosťou ako táto, už klasická, Mečiarova veta.

“Jednoducho, my vám dáme raz za štyri roky možnosť vybrať si, kto z nás sa dostane k válovom a potom už nemáte do toho čo hovoriť. Vy ste nás zvolili, tak teraz držte hubu a krok, až kým vám znovu blahosklonne nedáme možnosť vyjadriť sa.

Presne toto, len v bledomodrom, nám v inej forme znova a znova opakuje Ficova, Bélova a kapitánova čvarga, ktorá si hovorí zástupcovia ľudu.

‚Musíme rešpektovať výsledky volieb.‘
‚Koaličná zmluva stále platí.‘
‚Sme parlamentná väčšina.‘

To nič, že sa medzičasom ukázalo, že v skutočnosti sme organizovaná zločinecká skupina, ktorá sama sebe garantuje beztrestnosť. Vy ste si nás zvolili, tak nám teraz do toho nekecajte.

Protestujete? Židate zmenu? Podľa rady nášho sponzora ‚volič je hovno, volič nič nevie‘ vám predhodíme ďalšie dejstvo nášho bábkového divadla. Gašparkovia sa zmenia ale bábkari zostanú. Stále pískate? Nevadí predhotíme vám inú kozmetickú zmenu. Však vy sa raz unavíte a rezignujete. A my budeme ďalej pokračovať v našom biznise, ako by sa nič nedialo.”

Vážení páni politici, možno máte pravdu. Možno to zase dáte “na Kaliňáka” a my to vzdáme. Ale pamätajte na osemdesiaty deviaty. Aj vtedy si vládnuci zločinci hovorili, že to ustoja. Ale my sme vydržali a nakoniec sme vyhrali. A teraz nás systematicky seriete tak, že my to znova vydržíme. A ja vám sľubujem, že táto revolúcia už nebude zamatová a nedáme si pokoj, kým nebudete postavaní pred súd a nebudete sa zodpovedať z vašich zločinov.

Teraz najčítanejšie